Årets lærlinger i 2018. Foto: Espen Solli
Årets lærlinger i 2018. Foto: Espen Solli

Nå starter jakten på Årets lærling 2021

Med Agroteknikk i november er det igjen klart for å finne den beste lærlingen innen landbruksteknikk.

Publisert

Det er bransjen selv som nominerer kandidater, og det blir kåret en lærling fra hver av de store kjedene.

Målet med kåringen av Årets lærling 2021 er å sette fokus på lærlingeordningen og å gjøre landbruksmaskinmekanikerfaget mer attraktivt for unge.

Under nomineringen blir det lagt vekt på egenskaper som faglig dyktighet, forståelse for, og holdning til, HMS, i tillegg til lærlingens personlige framtoning og integrering på arbeidsplassen.

Den av lærlingene som blir valgt ut fra hver bedrift, får ekstra oppmerksomhet før og under messedagene når Agroteknikk 2021 går av stabelen 25.-28. november.

Årets lærling ble første gang kåret på Agroteknikk i 2012. Siden har nye lærlinger blitt kåret både i 2015 og 2018. Bedre Gardsdrift har vært med hele veien for å skape blest om faget både på trykk og på nett.

I 2019 ble det besluttet av Årets lærling ikke bare skulle kåres på Agroteknikk, men at det skulle bli en årlig kåring i forbindelse med de to andre messene i messetriangelet, det vil si Agrisjå i Stjørdal og Agrovisjon i Stavanger. Dessverre satte pandemien en stopper for Agrisjå i fjor, men alt ligger til rette for at det blir Agroteknikk i år.

Powered by Labrador CMS