Agroteknikk 2021 får egen innovasjonspris

Nyhetskåring er en selvfølge når Agroteknikk arrangeres 25.-28.november. I år gir juryen også ut en innovasjonspris for å hedre viktige nyvinninger i næringa.

Publisert

2Mange aktører gjør en solid jobb i å utvikle helt nye maskiner, konsepter og tjenester for landbruket. Juryen ønsker å løfte fram nyvinninger. Derfor skal juryen i år dele ut en innovasjonspris i tillegg til sølv- og gullnyheter. Produktet trenger ikke være kommersielt tilgjengelig ennå for å bli vurdert til innovasjonsprisen, men det må regnes som noe nytt.

Disse skal velge vinnerne

– Norske bønder er flinke til å ta i bruk ny teknologi og til å se nye muligheter, men det kan være en lang veg fra en god ide til et ferdig produkt. Derfor innfører vi en pris for å løfte fram det fremste av nytenking, sier Jogeir M. Agjeld fra NLR.

Han er ny juryleder. Med seg i juryen har han Bedre Gardsdrifts egen Magnus Mo Opsahl; Dag Idar Jøsang, journalist Norsk Landbruk; Erik Brodshaug, fra Tine Rådgiving; Hans Chr. Endrerud, førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet/Blæstad; og Siri Josefine Mo, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Landbruksrådgiving.

Juryen fullt klar over at det er helt vanlige ting som oftest er viktigst for den vanlige bonden, som ny tilhenger, ny fôrutlegger eller den første sporfølgeren. Derfor blir det lagt ned et samvittighetsfullt arbeid i å vurdere alle de innmeldte nyhetene, der det store flertallet ender som Offisielle Agroteknikk-nyheter.

Bærekraft i fokus

Kriteriene for årets sølv- og gullnyheter er at produktet har forbedret bærekraft gjennom konstruksjon, framstilling, bruk eller langsiktig verdi. Juryen vil også vektlegge evnen produktet har til å kommunisere og forbedret kompatibilitet.

– Det langsiktige perspektivet kjennetegner den “bondske” måten å tenke på. Landbruket har ambisiøse mål i sin klimaplan. Da er det naturlig for juryen å vektlegge bærekraft i sine vurderinger. Vi har ellers merket oss at en viktig egenskap for utstyr av det mer elektroniske slaget, er at ting fungerer sammen. Det vil vi også være ekstra oppmerksom på, forsikrer Jogeir.

Powered by Labrador CMS