Det gikk mer grasutstyr å Agroteknikk enn hva mange trodde i forkant av messa.

Grasproduktene overrasket på Agroteknikk

Sommerens tørke har ikke smittet over på salget av grasutstyr. I alle fall ikke om vi skal dømme etter tilbakemeldingene fra Agroteknikk.

Publisert

En av de som ble overrasket over interessen på grasprodukter, var Lars Wear i HCP Norge.

– Vi visste jo ikke helt hvordan vinteren ville bli etter den sommeren vi har hatt. Det var litt overraskende for oss at vi solgte så mye grasutstyr og rundballepresser. Vi har aldri solgt så mye grasutstyr på ei messe før som vi gjorde nå, forteller Wear.

Hos HCP er det særlig to-rotors river som har gått bra, men også rundballepresser har vært med på å drive opp omsetningen på grasutstyr under Agroteknikk.

God blanding

Også hos Norwegian Agro Machinery (NAM) er de fornøyde etter Agroteknikk.

– Når det gjelder grasutstyr, fikk vi både solgt et stort antall grasmaskiner og presser. Det var en god blanding, men det gikk flere butterflymaskiner og den nye Disco Move frontmaskina, sier Torstein Simengard.

I følge ham har de også solgt kombipressa 455 UW med breiplast pluss flere Claas Liner river.

Nylontinder

Ara Maskin hadde med seg rivene fra Agronic til Agroteknikk. Disse har tinder av polyamid, en form for hardplast, som gjør at riva løfter graset i stedet for å skyve det foran tindene. Det gjør at du får mindre jord, stein og bøss i fôret. Samtidig skal tindene være slitesterke og billige.

De solgte åtte-ti stykker før sesongen startet, og de første tilbakemeldingene fra brukerne er gode, i følge daglig leder i Ara Maskin, Tor Øyvind Solberg.

– Vi har solgt tre stykker av den minste versjonen, Agronic WR 500, på Agroteknikk. Dette er den enkleste riva, frontmontert og med 5,1 meter arbeidsbredde. I tillegg har vi ute sju-åtte tilbud, det gjelder både den minste og større versjoner, så det ser veldig bra ut nå.

Også hos Akerhus Traktor melder de om bra salg på gras. De skal blant annet ha solgt tre ekvipasjer med Pöttinger front- og bakmonterte skivelåmaskiner.

Powered by Labrador CMS