JCB 530-60_AGRI teleskoplaster i fjøs
JCB 530-60 Agri Super er laget for bruk i fjøs og andre trange plasser.

Den er to meter bred og løfter seks meter høyt

JCB 530-60 Agri Super skal både kunne laste rundballer i høyden og snike seg rundt på trange fôrbrett.

Publisert

JCB vil under Agritechnica i Hannover vise fram en ny teleskoplaster. Denne er myntet på husdyrbruk hvor det både trengs å løftes tungt og høyt, men samtidig ha en liten og nett maskin.

Løfter tre tonn

Den nye lasteren har fått navnet 530-60 Agri Super og løfter 597 centimeter høyt med 20 tommers dekk. Løftekapasiteten er maks tre tonn og to tonn på maks høyde. Du kan utstyre lasteren med 24 tommers dekk for å få bedre bakkeklaring. Med på kjøpet får du da seks centimeter mer løftehøyde.

530-60 Agri Super ligner mye på de andre lasterne i 500-60-serien, men den skal være sterkere og har derfor et større bruksområde uten å bli nevneverdig fysisk større. Den er 16 centimeter bredere, men måler fortsatt ikke mer enn 201 centimeter over hofta, og den er 202 centimeter høy. Samtidig løfter den 500 kilo mer enn tidligere modeller.

130 hestekrefter

Den nye lasteren er også langt sterkere enn sine søsken. De to mindre lasterne har en motor som yter 74 hestekrefter, hvor den nye nå kan skilte med 130. 

Den har også fått en ny og forbedret hydrostatisk transmisjon med to utvekslinger. Som tidligere har også denne JCB-lasteren tre styremoduser; et med låst bakaksling, et med sving på alle fire hjul og et for hundegang.

Bruker du redskap som er tilkoblet hydraulikken, vil turtall og framdriftshastighet være uavhengig av hverandre.

Rosendal Maskin kunne nylig informere oss om at de har solgt og registrert en JCB-teleskoplaster som traktor i Norge.

Powered by Labrador CMS