US 235 fra Samson. Foto: Samson
US 235 fra Samson. Foto: Samson

Ny møkkaspreder fra Samson

Samson utvider sin US-serie med en toakslet vogn.

Publisert

Tidligere har Universal Spreader-serien, som ble lansert på Agritechnica for to år siden, kun bestått av treakslete vogner. For å treffe et større marked kommer nå Samson med en lillebror til de eksisterende US-sprederne.

US235 vil bli lansert til helgen under årets utgave av Agritechnica. Den vil romme fra 23 til 35 kubikk og er i første omgang tiltenkt entreprenører. Vogna er en tallerkenspredere og har to tallerkener i stedet for rotorer. Tallerkenene er hele 118 centimeter i diameter. På siden av sprederen er det vinger som kan justeres for å endre spredebildet.

Som seg hør og bør i dag, har US2-vogna også det som finnes av smarte løsninger. Den har veieceller for å se hvor mye som går ut, og den kan variere dosen ut fra et gjødselkart i terminalen.

På den nye vogna har også Samson patentert en løsning. Dette går på stramming av kjedene som drifter det rullerende gulvet. Her er det nå brukt hydraulikksylindre som hele tiden holder kjedene stramme nok, både ved spredning og eventuell reversering av kjedet. Det minner kanskje litt om gravemaskiner med hydraulisk stramming av beltene.

For 2020-sesongen vil US2-vogna kun bli tilgjengelig i et begrenset utvalg i utvalgte markeder. Om Norge er en av de som får vogna tilgjengelig først er usikkert.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS