Daglig leder og messeleder i Agrisjå Ole T. Hofstad (til venstre) og styreleder Jan-Yngvar Kiel i Trøndersk Landbruk AS venter spent på myndighetenes retningslinjer for utstillinger og festivaler. (Foto: Agrisjå)
Daglig leder og messeleder i Agrisjå Ole T. Hofstad (til venstre) og styreleder Jan-Yngvar Kiel i Trøndersk Landbruk AS venter spent på myndighetenes retningslinjer for utstillinger og festivaler. (Foto: Agrisjå)

Fortsatt håp for Agrisjå 2020

Arrangørene er i rute, og interessen for utstillinga i Stjørdal 28.-30 august er formidabel. I praksis er det bare nye koronakrav fra myndighetene som kan stoppe arrangementet.

Publisert

Daglig leder Ole t. Hofstad forteller at Agrisjå har utsatt søknadsfristen til 1. mai.

– Da skal myndighetene være klar med nye forskrifter for festivaler og utstillinger, og vi vil ta en avgjørelse så snart dette er klart. Avgjørelsen vil naturligvis også bli tatt i nært samarbeid med de største og viktigste utstillerne, presiserer han.

To spennende uker

Han legger ikke skjul på at det blir noen spennende dager i tida framover.

– I Danmark er alle utstillinger avlyst fram til 1. september, og det vil naturligvis være svært uheldig dersom norske myndigheter velger samme dato. Det vil i så fall være bare tre dager etter åpningsdatoen for Agrisjå.

Å utsette arrangementet ei uke er ikke aktuelt. Messa er rett og slett for stor, og det vil heller ikke være gunstig for deltakerne. Det er mye som skal planlegges. Ikke minst i forbindelse med overnatting og transport. Dessuten vil vi ganske fort komme i konflikt med andre store lokale og nasjonale arrangementer, forklarer han.

Ingen avbestillinger

Messegeneral Hofstad håper og tror i det lengste at alt vil gå som planlagt. Agrisjå er uansett i rute, og interessen er formidabel. Alle de de store aktørene er påmeldte, og mange ønsker betydelig større plass enn på forrige messe i 2018, sier Hofstad.

Uansett er entusiasmen er stor, og arrangørene har så langt ikke fått en eneste avbestilling.

Hofstad innrømmer at en avlysning vil få store konsekvenser, men forsikrer at arrangørene har økonomisk ryggrad til å klare dette. Han understreker likevel at en avlysning være svært uheldig både for landbruket og det lokale næringslivet.

Powered by Labrador CMS