Agri Maskiner har overtatt importen av slangespredningsutstyr fra Perwolf.
Agri Maskiner har overtatt importen av slangespredningsutstyr fra Perwolf.

Samarbeids­brudd og endringer i agentur

Agri Maskiner og Helgeland maskinteknikk går hver til sitt.

Publisert

Helgeland Maskinteknikk ble opprettet i 2015, og har siden den gangen fått agentur på en rekke produkter, særlig innen gjødselhåndtering.

For et par år siden begynte de å samarbeide med Agri maskiner i Rogaland. Agri Maskiner har på sin side egne agenturer, blant annet rettet inn mot grovfôr. Dermed kunne de to selskapene dra fordeler av hverandres portefølje.

Avslutter alt samarbeid

Men nå er det slutt. I går kveld kom meldingen om at Agri Maskiner ikke lenger skal samarbeide med Helgeland maskinteknikk.

- Vi har valgt å avslutte alt samarbeid og forretninger med Helgeland Maskinteknikk AS med umiddelbar virkning. Etter bruddet mellom Agri Maskiner AS og Helgeland Maskinteknikk har Perwolf og Stallkamp valgt å satse videre på oss i framtiden, forteller Jon Kenneth Killingstad i Agri Maskiner.

Uenige om årsak og omfang

Det er en framstilling som Helgeland Maskinteknikk ikke kjenner seg helt igjen i.

- Vi har hatt et samarbeid med Perwolf i flere år hvor Perwolf ikke har greid å levert tilfredstillende. Vi har flere kunder som har ventet på utstyr og supplering av reservedeler i flere år. Vi har derfor valgt å avslutte samarbeidet med Perwolf grunnet manglende oppfølging av ettermarked. Agri Maskiner var vår forhandler og overtar nå salget salget av Perwolf, sier Espen H. Johansen i Helgeland Maskinteknikk til Bedre Gardsdrift.

Han legger samtidig til at salget av Stallkamp fortsetter som før hos dem.

- Så dette gjelder kun agenturet på Perwolf slangesprederutstyr, sier Johansen.

Noe blir, noe går ut

Bruddet medfører også at Agri Maskiner ikke lenger vil føre Brand gjødselmiksere, som de har hatt i sortimentet gjennom samarbeidet med Helgeland Maskinteknikk.

-Rimach fortsetter som før, og alt salg vil nå gå gjennom Agri Maskiner. Vi jobber også med å få på plass en ny selger i Trøndelag-området, sier han.

Powered by Labrador CMS