Valtra A-serie får en oppgradering.
Valtra A-serie får en oppgradering.
A-serien får nytt dahsboard
A-serien får nytt dahsboard
Betjeninga foregår elektronisk med to vippebrytere på et håndtak på høyre konsoll.
Betjeninga foregår elektronisk med to vippebrytere på et håndtak på høyre konsoll.

A-serie med fire hurtiggir

Valtra har tatt flere grep for å gjøre A-serien mer brukervennlig.

Publisert

A-serien har solgt godt i mange år, mange traktorkjøpere ønsker en enkel, mekanisk traktor. Tidligere har A-serien kun hatt tolv mekaniske gir, og savnet etter en mer lettbetjent girkasse har nok vært der ei stund. Nå skjer det ting!

Ny girkasse

Valtra lanserer nå HiTech 4. Dette er en girkasse med fire grupper, og fire hurtiggir i hver gruppe, totalt 16+16 gir. Betjeninga foregår elektronisk med to vippebrytere på et håndtak på høyre konsoll. Håndtaket er det samme som satt i N-serien tidligere.

Hvis du ønsker det, kan girkassen skifte både gir og gruppe helt automatisk. Valtra har også beholdt den kjente vendegirspaken med park-posisjon. Krypegir er en mulighet for de som trenger det, og hastigheta kan komme helt ned i 100 meter i timen med 1400 o/min på motoren. Foreløpig er det modellene A104 og A114 som får den nye girkassen.

Hyttefjæring og nytt dahsboard

Samtidig med lanseringa av den nye girkassen presenterer Valtra et nytt dashbord som skal fungere bedre i sterkt sollys.

Hyttefjæring er også et nytt alternativ du kan få på A-serien. Denne blir justerbar, som på N- og T-serien, og har to Panhard-stag i stedet for ett for å gi mest mulig stabilitet i sidehelling.

Fabrikkmontert fronthydraulikk og kraftuttak er også en nyhet. Ellers presenterer Valtra at A-serien nå kan leveres som Unlimited variant. Dette gir mulighet for ei lang rekke tilleggsutstyr montert fra fabrikk.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS