Valtra liker å kalle den nye serien for The beast, beistet.
Valtra liker å kalle den nye serien for The beast, beistet.

Endelig er Q her

Mange har ønsket mer krefter i T-serien. Valtra svarer med å lansere Q-serien.

Publisert

Serien får en effekt fra 225 til 305 hestekrefter. Dermed tråkker den litt i leiren til både T-og S-serien.

Motoren er den velkjente 7,4 liters AGCO Power-motoren vi finner i blandt annet 8S fra Massey Ferguson. Selv om de minste modellene i Q-serien er i samme effektklasse som dagens T-serie, vil fortsatt dagens modeller bestå videre. Det samme gjelder også for S-serien, men salget her i landet har ikke vært all verden av de største. Derfor vil kanskje Q kunne passe bedre for de som er på jakt etter en traktor i 300-hk klassen.

Selvfølgelig Direct

De nye stortraktorene får Agcos velkjente trinnløse transmisjon med to hastighetsområder. Dermed er det slutt på en egen variant for finnene her. Traktoren har separat oljereservoar på transmisjon og hydraulikk.

Programvare og betjening blir fortsatt i kjent stil, derfor vil nok de fleste Valtra-entusiaster lett kjenne seg igjen i de nye modellene. Bakakslingen kommer i to versjoner der den ene har variabel sporvidde og den andre fast. Alle modeller er tilgjengelig med Ecopower. Traktoren oppnår topphastighet ved 1500 o/min.

Q-serien har 20 hk ekstraeffekt tilgjengelig, også ved stasjonært kraftuttaksarbeid. På størstemann, Q305 er, ekstraeffekten tilgjengelig til enhver tid. Maks dreiemoment på denne er 1280 Nm.

Finsk hytte

Valtra har valgt å videreføre hytta fra T-serien på de nye modellene. Betjening og instrumenter er likt som på femte generasjon N- og T-serie.

Av andre detaljer kan vi nevne luftfjæring av framakslingen, høytmonterte blinklys, TwinTrac, fabrikkmontert oppladbar lommelykt, samt led kjøre- og arbeidslys. Stigtrinnene er av aluminium. Utformingen er forbedret slik at gjørme og jord ikke lengre blir liggende under stigtrinnet.

Høypotent

Det er tydelig at Q-serien er en større og sterkere traktor enn T-serien. Vi ser det blant annet på ei litt høgere egenvekt, men ikke minst på den høye tillatte totalvekta på 16 tonn. Egenvekta på 9,2 tonn betyr at du kan ta med deg over seks tonn nyttelast.

Hydraulikkapasiteten er 200 liter i minuttet, og løftekrafta er 10 tonn. Traktoren får selvfølgelig LS og akselavstanden er 3050 mm. Q-serien blir tilgjengelig med alt av presisjonsutstyr fra Valtra.

Powered by Labrador CMS