Standen til Argo Tractors under Agritechnica 2017 viser små Landini og større McCormick.

McCormick blir store, Landini blir små

Det blir tydeligere skille i framtida.

McCormick og Landini traktorer har lenge vært tilnærmet like. Den største forskjellen har vært fargen. I framtida blir det skarpere skille mellom de to søsknene.

Publisert

Italienske Argo Tractors er selskapet bak både McCormick, Landini og Valpadana. De to første er godt kjent i Norge, mens de sistnevnte er små spesialtraktorer vi først og fremst forbinder med bratt terreng i alpene. Siden 2004 har Mc Cormick og Landini-traktorer vært så og si like, men før Agritechnica kunngjorde Argo at det vil bli et sterkere skille mellom de røde og de blå.

Navnet McCormick vil heretter bli å finne på de største traktorene. Hva italienerne mener med "de største" er fremdeles et åpent spørsmål. En italiensk representant vi møtte i Hannover turte ikke å gi noe klart svar. Men det er i allefall sikkert at McCormick X8-serien fra 260 til 310 hestekrefter kun vil bære navnet McCormick.

Flytende grense

Tre små Landini-traktorer utstilt på standen til Argo Tractors på Agritechnica 2017.
Typiske vaktmestertraktorer vil heretter kun hete Landini.

X7-serien med opptil 188 hestekrefter vil trolig bli de største fra Landini. Videre nedover i det såkalte mellomsegmentet, som gjerne er det mest solgte i Norge, vil det altså bli en overlapping mellom de to merkene. Vi kan vel tippe at grensa vil gå ved X6-serien, slik at den minste McCormick får 114 hestekrefter. Eller, om de også med seg X5-serien, vil den minste røde bli på 85 hestekrefter. Deretter tar Landini seg av de mindre traktorene der de typiske kundene blir gartnere, borettslag og park / idrett.

Hver sin forhandler

Argo-representanten forklarte også at traktorer med McCormick-navnet ville få et høyere utstyrsnivå for den krevende kunden, mens Landini ville ha tilsvarende enklere utstyr for å kunne senke prisen.

I Norge har McCormick og Landini hver sine importører og forhandlerkjeder. McCormick mistet mange av sine forhandlere i Norge etter at Lena Maskin gikk over til Claas. Aase Landbruk er dermed alene som importør av McCormick, mens Torp Maskin er importør av Landini. På spørsmål om hva Argo tenker å gjøre med det norske forhandlernettet i framtida svarte italieneren bare at de må "jobbe med saken". Selvfølgelig kvittert med et lurt smil.

Powered by Labrador CMS