Amazone Cataya 3000
Amazone Cataya 3000
Som tilvalg kan du få mulighet til å ta dreieprøver fra SmartCenter på siden av såmaskinen.
Som tilvalg kan du få mulighet til å ta dreieprøver fra SmartCenter på siden av såmaskinen.

Første Cataya solgt

Den nye såmaskinen fra Amazone skal settes i bruk på Kløfta under årets sesong.

Publisert

Amazone Cataya 3000 Super er en mekanisk rotorharvsåmaskin. Den ble først sniklansert på Agromek så tidlig som i 2016, men den offisielle debuten var på Sima i fjor.

Nå er den omsider kommet i produksjon for årets sesong, og den første maskinen i Norge ble solgt til en kunde på Kløfta.

– Denne såmaskinen er ny av året, og vi ser for oss en større etterspørsel nå framover, sier Jonas Habberstad Ryen, produktsjef redskap i A-K maskiner.

Vant designpris

Den nye såmaskina fra Amazone skal være enklere i bruk. Såmaskinen ble sågar tildelt pris under årets IF Design Awards.

– Cataya er en mekanisk såmaskin som setter ny standard i brukervennligheter, heter det i juryens begrunnelse.

Mekanisk og elektrisk såmaskin

Såmaskinen er elektrisk, og du kan styre den via Isobus-terminalen. Dreieprøven skjer elektrisk, og velger du kalibrering i terminalen, vil såmaskinen automatisk mate ut dreieprøve. Du veier, legger inn resultatet, og gjør ny kalibrering om det ikke ble riktig første gangen.

En av de viktigste nyhetene i maskinen, er imidlertid at du kan kalibrere maskinen fra siden via en terminal, helt uten å gå inn i traktoren. Du får tilgang til dette via det Amazone har kalt SmartCenter, som rett og slett er et betjeningspanel på siden av maskinen. Muligheten for å kalibrere fra siden av maskinen er imidlertid ekstrautstyr, ifølge Ryen.

Kan stenge av

Andre nyheter er at Cataya har en ny utmatingsenhet. DLG gjennomførte en test av maskinen i fjor høst, og her ble utmatingen målt til å være veldig bra («very good»).

Hvis du kjører med GPS, har du også mulighet til å stenge halve maskinen for å unngå å dobbeltså i kiler. Dette har vært tilgjengelig på luftassisterte såmaskiner, men Cataya skal være den første mekaniske maskinen som har denne muligheten.

Ut over det er rotorharven og såorganet som på tidligere maskiner. Frøtanken rommer fra 650 til 1270 liter.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS