Det blir dårlig med vårdager, men det ser ut til å være mulighet for både deler og service hos de fleste.
Det blir dårlig med vårdager, men det ser ut til å være mulighet for både deler og service hos de fleste.

Slik påvirker korona våronna

Det meste av vårdager og maskindemoer utgår, men forhandlerne prøver å opprettholde deleforsyning og service framover mot våronna.

Publisert

Felleskjøpet Agri

Thomas Skjennald som er kommunikasjonssjef i Felleskjøpet sier de overvåker situasjonen fra time til time.

– Det er per nå ingenting som tyder på problemer. Vi oppfordrer bønder til ikke å hamstre. Kraftfôrproduksjonen blir prioritert, men vi tar selvfølgelig egne ansattes helse på alvor, og ikke minst helsa til dyrebesetninger rundt omkring. Vi følger alle nasjonale pålegg vi får, sier Thomas.

Verksted- og serviceapparat er foreløpig operativt, men det avhenger av at staben holder seg friske. Felleskjøpet har avlyst vårdager. Thomas legger til at deletelefonen kan være til god hjelp, spesielt for bønder i karantene. Det gir mulighet for hjemlevering av deler.

Akershus Traktor AS

Akershus traktor avlyser alle vårdager og tilsvarende arrangementer i nærmeste framtid.

– Vi føler at der begynner å bli trykk i forhold til at folk skal ha klargjort utstyr til våronn og feiing. Det er bra aktivitet på verksted. Samtidig er vi bevisst på dette som er ute og går nå. På de største verkstedene med mange folk, er det nå delt opp i to skift for å redusere smittefare, sier Ole Hveem

Hveem legger til at salget på både landbruk og anlegg ser ut til å gå som før, men at de merker noe mindre trafikk i butikkene.

A-K maskiner

Også A-K maskiner avlyser vårdager.

– Per dags dato vil vi opprettholde aktiviteten så langt det lar seg gjøre, men kundearrangementer er avlyst. Vi må opptre solid i forhold til smittevern og følge helsemyndighetenes anbefalinger og pålegg. Alle medarbeidere må agere som de er smittebærende. Det betyr å holde god avstand og god hygiene for å bidra til å beskytte medmennesker. Kunde kan be om å avlyse avtalte besøk fra mekanikere, men hvis vi kommer holder vi god avstand. De som er ute har med både våtservietter og kluter for rengjøring, sier Erik Grefberg, administrerende direktør i A-K maskiner.

Grefberg forteller at de gjør alt de kan for å hjelpe kunder i henhold til avtaler.

– Dette er ikke en normal situasjon. Noen avdelinger melder at det er stille, mens andre sier det er fullt trykk. Per skrivende stund er ingen er permittert, men det kan fort skje da situasjonen nå er veldig uforutsigbar, sier Grefberg.

HCP-Ringen

Forhandlerne i HCP-Ringen prøver å drive så normalt som mulig, hvis det ikke kommer noe direkte forbud. De oppfordrer kundene til minst mulig fysisk kontakt, ved for eksempel å ta kontakt på telefon eller e-post.

– Vi vet ikke hva som skjer internasjonalt, men service og deler er foreløpig ikke noe problem. Arrangementer der det forventes mange besøkende er avlyst, sier Roald Nomme i HCP.

Norwegian Agro Machinery

– Som importør er vi i en litt annerledes situasjon enn mange andre, fordi vi samarbeider med selvstendige private bedrifter som styrer butikkene sine selv. Det vi vet er at mange har lukket butikkene sine for kunder for å unngå fysisk kontakt og være med på den nasjonale dugnaden for bekjempelse av koronaviruset, forteller Espen Syljuåsen i Norwegian Agro Machinery.

Etter det Espen vet, er alt innenfor dørene som normalt, men at de som har stengt ikke ønsker fysisk kontakt med kunden. Det blir lagt ut butikkvarer som kan plukkes opp. Det samme gjelder for reservedeler eller levering av traktorer som skal inn til service eller reparasjon.

– Alle skal få den hjelpa de trenger, og foreløpig går alle leveranser inn i landet som planlagt, sier Espen.

Powered by Labrador CMS