Jan Erling Yri går fra A-K maskiner til Akershus Traktor på nyåret.
Jan Erling Yri går fra A-K maskiner til Akershus Traktor på nyåret.

Yri går til Akershus Traktor

Akershus Traktor starter nytt selskap for import av redskaper og har fått med seg A-Ks Jan Erling Yri på laget fra februar neste år.

Publisert

På nyåret skal Akershus Traktor etablere et eget importselskap (se faktaboks), som blir et datterselskap av Akershus Traktor.

Sven-Åge Myrvang, som har hatt tittelen importsjef, går av med pensjon ved nyttår. Akershus Traktor har de siste månedene benyttet et rekrutteringsbyrå i jakten på en person som kan lede det nye importselskapet, og valget har falt på Jan Erling Yri.

Jan Erling Yri
Jan Erling Yri

Ny importsjef

Yri starter i den nye stillingen 3. februar 2020.

– Det har vært bra med kandidater, og vi har hatt fire-fem stykker inne til videre samtaler. Yri har en interessant bakgrunn med utdanning både innen økonomi og markedsføring, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor.

Yri er for mange kjent som salgs- og markedssjef for Case IH i A-K maskiner. Dermed vil nok en mann være ute av A-K maskiner på nyåret, etter at tidligere produktsjef for New Holland, Kenth Joar Fjeldset, har gått over til Felleskjøpet.

Vil bli komplett på redskaper

Akershus Traktor har en avtale med Eikmaskin om salg av Valtra som forhindrer dem i å forhandle andre traktormerker. De har imidlertid ikke andre produkter fra Eik-kjeden. Dermed blir det naturlig å se nærmere på redskapsmarkedet for å utvide produktporteføljen.

– Vi har en del import av produkter, og vi ønsker å ha enda flere produkter enn i dag. Vi vil prøve å være komplett på redskaper, sier Hveem om den nye satsingen.

Skog, vei og kommune

I dag har firmaet gras- og jordarbeidingsutstyr fra Pöttinger. Tidligere i høst ble det klart Bjørn Rygg, som også eier Akershus Traktor, skal overta importen av Kuhn. Hveem avviser imidlertid at det blir konflikt mellom de to merkene da Akershus Traktor ikke skal føre Kuhn.

Imidlertid regner Hveem med at de skal føre andre merker rettet mot andre markeder. I tillegg til redskaper til landbruket, peiler de seg nå inn på skogbruket.

– Skog er et marked vi vil jobbe mot og som vi tror vi vil se en vekst i framover, sier han.

Videre ser de et marked innen veivedlikehold, entreprenører og den kommunale sektoren.

– Vi vil satse stort inn mot de store byene, og vi vil her se nærmere på det elektriske segmentet, sier Hveem.

Det går dermed etter samme marked som Multimaskin.

Vil vokse

Akershus Traktor har et mål om å øke omsetningen med femti prosent fra dagens 900 millioner i løpet av de neste fem årene. Det å øke importen av redskaper blir et ledd i dette.

– Vi har ikke hastverk, det blir å bygge sten for sten, men vi har et mål om halvannen milliard i omsetning innen 2025, sier Hveem, som mener de vil passere milliarden med god margin i 2020.

Det nye importselskapet er planlagt å starte fra 1. januar 2020.

BRI Agri gjør et nytt forsøk på importsiden gjennom datterselskapet Akershus Traktor.

Det er omtrent nøyaktig to år siden at vi kunne fortelle at BRI Agri skulle inn i redskapsbransjen gjennom selskapet BRI Agri Maskin.

Noen måneder senere ble det kjent at BR Agri Maskin, visstnok som en formalitet, endret navn til Akershus Traktor AS, importavdelingen.

Og nå skal de altså starte

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS