Testbenk_Claas_Trangé_1
Testbenk_Claas_Trangé_1

Ti års slitasje på fire uker

Se video av den nye testbenken ved Claas sitt testsenter i Trangé i Frankrike. Ulike vibrasjonssekvenser skal avsløre svakheter i deler og design.

Publisert

Den kalles 4-post test-bench, og er den ene, av to nye testbenker ved senteret. En komplett testsyklus varer i fire uker, og skal tilsvare slitasjen etter ti års bruk. Etter testen demonteres traktoren, og delene inspiseres.

Traktoren hopper og spretter, og når frekvensen er riktig, svinger armlenet voldsomt fra side til side i hytta. Traktoren står nemlig på fire plattformer, som hver støttes av en diger hydraulikksylinder. Hver sylinder har en løftekraft på 25 tonn, og utsetter traktoren for ulike vibrasjonssekvenser, med en maksimal frekvens på 25 Hz og et sylinderslag på opptil 40 centimeter.

Under testingen er traktoren utstyrt med 12 til 100 vibrasjonssensorer, som registrerer bevegelse i alle retninger. Når vibrasjonsfrekvensen til én eller flere av sensorene endres underveis, tyder det på en feil. Da stoppes testsyklusen, området eller delen inspiseres, og ved mindre skader fortsettes testen.

Powered by Labrador CMS