TKS Kuhn foringsanlegg

Første TKS-levering til Kuhn

TKS inngikk i høst avtale med Kuhn om å levere fôringsanlegg. Nå er det første komplette "Kuhn-anlegget" på vei til Frankrike.

Publisert

TKS sin første kundeleveranse via Kuhn, er nå på vei.

Det første kundesolgte "Kuhn-anlegget" har en kontraktsverdi på ca. en million kroner, og er i skrivende stund på vei sørover på to trailere, for levering direkte hos kunde.

- TKS etablerte kontakt med Kuhn Geldrop i Nederland, etter at Kverneland Group solgte denne fabrikken i 2008. TKS Mekaniske produserte da en storballepakker for Kuhn. Gjennom denne kontakten fikk vi presentert vårt øvrige produktprogram innen fôring. Etter flere år med visninger, demonstrasjoner og vurderinger i markedet, signerte TKS en intensjonsavtale i 2014, hvor TKS skal produsere og levere egenutviklede automatiske foringssystem til Kuhn, opplyser daglig leder Tønnes Helge Kverneland.

Avtalen med TKS innebærer at Kuhn kan tilby automatiske fôringsanlegg, i tillegg til de traktordrevne produktene de selv produserer.

- Det er absolutt en stor anerkjennelse når et så stort konsern som Kuhn, velger å samarbeide med oss, og at de vurderer våre løsninger og erfaring som så interessante. Det er imidlertid et meget krevende segment å jobbe i siden det er meget avansert utstyr som skal fungere 24/7 året rundt, i et meget krevende miljø, sier Kverneland.

Veien videre blir sammen med Kuhn å få de første pilotanleggene i drift og bruke disse til opplæring, kundedemonstrasjoner og visninger generellt. Kuhn ønsket selv å starte på sitt hjemmemarked først, for deretter å se på muligheten i andre land med fokus på storfe/melkeproduksjon.

Etter markedsundersøkelser gjort av tyske DLG (nov. 2014), er det anslagsvis i underkant av 1000 slike anlegg som er satt i drift i Europa. TKS har alene levert i overkant av 350 automatiske foringsanlegg (FeedRoboter), og de tallene er ikke med i undersøkelsen, opplyser TKS.

For TKS vil avtalen med Kuhn kunne bety et stort gjennombrudd i sin eksportsatsning mot landbruksmarkedet. For oss er det helt avgjørende å få en så stor og tung aktør, med et gjennomprofesjonellt salgs og serviceapparat med på laget. Vi har så langt i samarbeidet sett at Kuhn er ekstremt grundige i sin tilnærming og sitt arbeid. Vi ser det som en stor styrke å gå frem på denne måten. Grunnen er at det er veldig avansert teknologi med utrolig mange variabler som er ulike fra plass til plass, land til land og faktisk mellom ulike sesonger, avslutter Kverneland.

Powered by Labrador CMS