Viking traktoren New Holland Boomer 3

Blå traktor til blå Vikinger

Norske toppfotballklubber kjører stort sett John Deere på sine anlegg. Nå har Viking konvertert til en Viking-blå New Holland Boomer.

Publisert

Banemester Ivar Alstadsæter i Viking fotball, synes det er kjekt å skille seg ut med en traktor som ingen andre toppklubber har. I bakgrunnen forbereder Vikingspillerne seg på neste kamp, som er mot Haugesund.

– Det er mye John Deere i toppfotballen i Norge, og vi har hatt John Deere siden 1994. Nå ville vi prøve noe nytt, og dessuten er det greit å skille seg ut, sier banemester Ivar Alstadsæter i Viking fotballklubb.

Viking-blå

Traktoren, en New Holland Boomer 40 HST, er lakkert i fotballklubbens egen blåfarge, og merket "Viking traktoren". Den har 40 hk, hydrostatisk drift med tre trinn, og firehjulsdrift. Lasteren er fra Stoll. Siden den skal brukes på grasmattene, er den naturlig nok utstyrt med grasdekk.

– Dette er en mye nyere traktor enn den vi byttet ut, men jeg ser at både John Deere og New Holland har sine fordeler. Dekkene er litt smale, så de skal byttes ut med noen breiere. Traktoren brukes blant annet til tromling, lufting og gjødsling av både hovedbanen og treningsbanen, forteller Alstadsæter.

Tre-års avtale

Det er Ålgård Landbrukssenter som på egen regning stiller traktoren til rådighet for fotballklubbben. I tillegg stiller de med to robotklippere, i samarbeid med Husqvarna. Også disse er lakkerte i klubbens farger. Avtalen med Viking går over tre år, og traktor og klippere ble levert etter påske. Når avtaletiden er over, får Viking traktor og klippere til odel og eie.

– Vi gjør dette for å profilere oss, og vi ser allerede resultater. Vi opplever at folk fra Stavanger reiser til oss på Ålgård for å kjøpe robotklipper og det er stor interesse for Boomeren, sier Anniken Øgreid ved Ålgård Landbrukssenter.

Ålgård Landbrukssenter er så langt den eneste forhandleren som har tatt inn den kompakte blå traktoren til Norge.

Heller by enn land

Selv om både Bryne og Sandnes Ulf er nærmere Ålgård, og er mer landlige enn Viking, har den private A-K maskiner-forhandleren på Ålgård vært bevisste når de valgte å bruke sponsorpenger i oljehovedstaden.

– Siden Viking er i tippeligaen, konkluderte vi med at vi ville få igjen mest ved å inngå en samarbeidsavtale med Viking, sier Øgreid.

Avtalen innebærer blant annet at traktoren skal plasseres godt synlig ved inngangen når Viking har hjemmekamp, og at Ålgård Landbrukssenter får bruke Viking i sin markedsføring.

Viking-spillerne Yann-Erik de Lanlay (i skuffen) og André Danielsen (bak) og resten av laget synes det er stas med traktor i Vikingdrakt.

Powered by Labrador CMS