John Deere T670i_1

Oppgraderte skurtreskere fra John Deere

John Deere lanserte nylig oppgraderte treskermodeller i T- og W-seriene. De reklamerer med større aktivt treskeareal, større soldflate og kjappere lossing. 

Publisert

På T-serien er diameteren på forslageren den samme, mens broens omslutning er åtte grader større. På grunn av vinkelendringen er diameteren på både den overliggende halmledevalsen og den bakre slageren større. De måler nå 500 millimeter og 800 millimeter. Endringene skal gi 41 prosent større treskeareal. Eller 3,3/4 kvadratmeter på fem- eller seksristers tresker. Kombinert med en bremsebjelke foran forslageren, skal det nye treskeverket gi bedre uttresking.

I likhet med T-serien, har også W-serien fått ny soldkasse i aluminium. Dermed har de økt størrelsen på soldkassen, samtidig som totalvekten på treskerne er som før. De reklamerer med at soldarealet er blant de største i klassen med seks kvadratmeter. W-serien er også utstyrt med den samme bremsebjelken, som på John Deere-språket kalles BoosterBar. I sum lover produsenten 15 prosent større kapasitet sammenliknet med forgjengerne.

Begge seriene har fått økt lossekapasitet, som nå er 125 liter i sekundet. Altså tømmes korntanken, som rommer drøyt 11 000 liter, på 90 sekunder.

For de med bæresvak jord, kan produsenten tilby belter på T-serien. Topphastigheten vil allikevel være 40 km/t, og transportbredden for treskere med fem og seks ristere vil være 3,3 og 3,5 meter. Hvis du utstyrer disse treskerne med 800-dekk, skal til sammenlikning beltene gi nesten to ganger så stort fotavtrykk.

Totalt teller vi åtte modeller i W- og T-serien. I W-serien starter modellen W540 på 235 hk, deretter W550, W650 og W660 på 334 hk. I T-serien starter de med T550 på 271 hk, deretter T560, T660 og T670 på 392 hk.

Powered by Labrador CMS