Bjelke 1

Smart sikkerhetsdetalj i Claas slåttebjelke

Claas introduserte sin nye slåttebjelke Max-cut i 2014. Her kan du se en løsning som beskytter kostbare transmisjonskomponenter mot overbelastning.

Publisert

Alle Claas skiveslåmaskiner bortsett fra Disco 2650 og 3050 har den nye slåttebjelken Max-cut. Bjelkens underside er av en formpresset stålplate som glir lettere langs bakken og reduserer sjansen for å rive opp jordoverflata. Drevene innvendig i bjelken har også en ny overflatebehandling som gir mindre støy og reduserer effektbehovet. Hver knivtallerken er opplagret på en akslingtapp med Safety-Link. Akslingen har et dreid spor for låsering, og sporet fungerer samtidig som en bruddanvisning. Ved en overbelastning av en knivtallerken, f.eks. ved sammenstøt med en stein, vil akslingtappen knekke i låseringsporet slik at knivtallerknen stopper. Akslingtappen er rask å skifte ut, og det er billigere å ofre en akslingtapp enn å ødelegge flere innvendige drev i slåttebjelken. For å hindre at den hurtig roterende knivtallerknen løsner og farer avgårde har akslingtappen en innvendig skrue som holder delene sammen. Ved et brudd i selve akslingtappen vil denne sikkerhetsskruen fortsatt holde tallerknen på plass.

Hver knivtallerken sitter festet på en slik aksling. Ved overbelastning vil akslingen knekke i låseringsporet, men den innvendige sikkerhetsskruen gjør at tallerknen fortsatt vil henge på plass.

Powered by Labrador CMS