omslag_bg_1501

Årets første er i rute

Bedre Gardsdrift nr.1 er i Postens varetekt, og snart i en postkasse nær deg. Framsida prydes av en ung fjøsbygger med stor sans for detaljer.

Publisert

18 år gamle Harald Thingbø startet med å lage jorder og veier til en radiostyrt Siku-traktor. Nå har han bygd løsdriftsfjøs med 28 liggebåser ogfullt påsett. I fjøset finner vi både mjølkerobot fra DeLaval og elektronisk fôringsrobot fra TKS. Alt i skala 1:32.

Gjesdal maskinstasjon vil ha det enkelt og effektivt i slåtten. En av løsningene er elektrisk vinsj på presse for å løfte opp syrefat.

Gardsanalysen denne gang er fra Meldal. Etter mange år som dreng og avløser, overtok Leif Anders Wold onkelens gard i 2012. Etter nylig å ha fått på plass et fungerende fôringssystem, nyter han livet som heltidsbonde.

I høst prøvekjørte vi nye Claas Arion 400 i Frankrike. Vi gir deg vårt inntrykk av traktoren på side 28.

Uten bønder blir det kaos i byene når det snør. Men færre bønder gir utfordringer for brøytefirmaene, og de som brøyter møtes svært ofte med utakk. Vi har også sett på regelverket for lys og merking av brøyteutstyr.

Vedlikeholdet denne gangen er på hengeren. En sjekk nå og da kan spare deg for store utgifter.

Elever ved Tomb vgs. har i vinter montert og klargjort en helt ny Kubota. Det gir elevene ny kunnskap og Kubota får markedsført sin traktor på en ny måte.

Bedre Gardsdrift har i mange år fulgt utviklingen av GT-traktoren, på folkemunne kalt U-lands traktoren. Et nytt kapittel er kommet til. Nå kjører den med planteolje på tanken og strøm i navnene.

Jon Line har i utgangspunktet lite til overs for rundballer, men synes hardpakkede baller med helgrøde gir mersmak.

John Ola Bøe og Møyfrid Loe var nøkterne da de bygde på fjøset. Gode løsninger og gjenbruk av gammelfjøset ga dem råd til melkerobot.

2014 ble et rødt år for traktorbransjen. Vi gir deg som vanlig den komplette oversikten.

Powered by Labrador CMS