Relekta-produkter
Relekta-produkter

Relekta har gått under radaren

Til tross for at produktene selges hos Felleskjøpet, Eikmaskin, byggevarefirmaer, Tess og i jernvareforretninger, i totalt 2400 forretninger over hele landet, er det ikke så mange som nikker gjenkjennende når du sier Relekta.

Publisert

Tec7 er det mestselgende produktet i Tec-serien.

De motorinteresserte har nok fått med seg at Relekta-gruppen sponser motorsyklisten Pål Anders Ullevålseter og andre motorsportutøvere. Men utover det, er kunnskapen om firmaet nokså begrenset.

Har bonden glede av dette?

Vi skal kanskje ikke bebreide Relekta for denne manglende kjennskapen til firmaet. De sender oss jevnlig pressemeldinger når de lanserer nye produkter, men det har ikke alltid vært like lett å se linken til landbruket. Derfor inviterte salgssjefen i Relekta, Jan Bergh, oss inn til hovedkontoret på Kampen i Oslo for å se nærmere på sortimentet myntet på vedlikehold og reparasjon og for å overbevise oss om at bonden også kan ha ett og annet å hente her.

Firmaet består av tre avdelinger

Relekta ble etablert i 1977 og hadde i fjor 110 ansatte og en omsetning på over 90 millioner kroner. Firmaet er delt i tre; Norsk industriolje AS, Relekta auto/bygg og Relekta retail, hvor Berg er salgssjef for sistnevnte. Han ble ansatt i 2000 for å få fart på salget i detaljleddet. Den gangen var omsetingen på beskjedne 1,6 millkoner kroner.

I vår ble Relekta solgt til det svenske, børsnoterte selskapet Indutrade AB.

Tec7 – sier det deg noe?

Det er mulig det begynner å demre for noen når vi nevner Tec-sortimentet til Relekta? Flaggskipet i denne serien er Tec7, som er et universalmiddel som erstatter både monteringslim, trelim, polyuretan-masse, silikon, akryl og vinduskitt. Midlet limer, fuger og fester og kan også brukes under vann. Det er miljøvennlig og er næringsmiddelgodkjent. Sist år solgte Relekta én million patroner med Tec7.

Limte hesteskoen fast til hoven

Bergh forsikrer oss om at Tec7 tåler dyremøkk og sure miljøer.

-Jeg veit om bønder som har brukt det til å tette lekkasjer i drikkekar og gartnere som har reparert blomsterbord med Tec7. Andre har tetta hull i vegger og sprekker i siloen. Men den beste historien er kanskje han som brukte Tec7 til å lime hesteskoen fast, ettersom en skade i hoven hindret hesteeieren fra å bruke vanlig søm.

Erstatter vinduskitt

I disse dager er det mye snakk om radon. Tec7 kan også brukes til å tette hus mot gassen. Et annet bruksområde er vinduer, både når du setter dem inn, men også som erstatter for vinduskitt. Fuglene klarer nemlig ikke å hakke løs universalmidlet. Bergh anbefaler også å bruke Tec7 istedenfor silikon i våtrom, da de soppdrepende midlene i silikon fordamper etter et par år. Som en siste fordel nevner salgssjefen at midler er astma- og allergifritt.

Fjerner lukt i fjøs og stall

Et annet produkt som kan ha interesse for bonden er HP7 kraftvask. Det er et syrefritt reingjøringsmiddel som avfetter og tar ubehagelig lukt. Bergh kjenner til en geitebonde som brukte det til å fjerne lukt i fjøset. Mens grisehus, stall og hestehengere er andre bruksområder.

I og med at det er tilfredsstiller HCCP-normen, kan HP7 nyttes i forbindelse med næringsmiddelproduksjon. Mjølkerommet er annen mulighet.

Holder tett

Tec 7 Aquastop er en flytende MS-poymermasse som etter herding skaper en elastisk membran for bruk til vanntetting og reparasjon av tak og golv. Her nevner Bergh en bonde som smurte midlet øverst på gjerdestolpene for å gjøre dem vannavstøtende. Midlet har vedheft til de fleste materialer og har derfor et vidt bruksområde i og utenpå bygninger.

Jan Bergh med produktet Anchor 7, et to komponent kjemisk anker som kan brukes til innfesting i alle typer byggematerialer.

Powered by Labrador CMS