Lars-amund Skari, NM i traktor

Lars-Amund norgesmester i traktorkjøring

Lars-Amund Skari (21) fra Brandbu ble torsdag 16. juli norgesmester i traktor-redskap-trygghet (TRT) under NBUs landsstevnet i Vikersundbakken i Buskerud.

Publisert

Lars-Amund Skari fra Brandbu med trofeet og diplomet som beviser at han er norgesmester i traktorkjøring 2015. Foto: NBU

Lars-Amund Skari stakk av seieren i seniorklassen. Han er for øvrig nyvalgt kulturleder i sentralstyret til Norges Bygdeungdomslag etter årsmøtet på tirsdag 14. juli. Torstein Bjerkan Klev (18) fra Inderøy vant juniorklassen.

Hva er TRT?

Traktor-redskap-trygghet (TRT) er en tevling bestående av ulike oppgaver der du skal håndtere traktor og tilhørende redskaper med størst mulig nøyaktighet og presisjon i løpet av kortest mulig tid. Dette kan for eksempel være å rygge seg gjennom en vinklet sluse med tilhenger, stoppe nøyaktig på rett sted når du skal sette ned paller og lignende.

Lars-Amund Skari om hva som var hans seiersoppskrift:

-Jeg tok det bevisst med ro og prøvde å kjøre med minst mulig feil, og heller bruke ekstra tid for å unngå prikker. Prikkene trekker ned ekstra mye når man først begynner å få dem.

-Hva var den største utfordringen i tevlinga?

-Den største utfordringen er at det er maskiner og redskap som du ikke har vært borti før, så du må prøve å relatere til modeller du kjenner og gjøre det beste ut av det. Jeg synes egentlig vendegrinda var ganske romslig og hadde ikke mye klunder med den. Når vi har tevlingstreninger er det alltid den vi øver på, men det var heldigvis veldig lettkjørt utstyr på den øvelsen i dag.

For Torstein i juniorklassen kom seieren helt uventa:

-Jeg har tydeligvis vært heldig. Jeg meldte meg på bare for moro skyld, og det ser ut som det har gått veien. Jeg så på de andre konkurrentene i dag, og så at jeg hadde mye å lære, for de var knallgode og hadde stålkontroll.

Hva var det mest utfordrende med tevlinga?

Jeg følte at alt var litt utfordrende, men vendegrinden var litt ekkel. Jeg touchet der én gang, men ellers så synes det var mest artig og storkoste meg hele tevlinga. Det er jo det det handler om, å kose seg.

Torstein Bjerkan Klev fra Inderøy vant juniorklassen i NM i traktorkjøring på NBUs landsstevne i Vikersundbakken. Foto: NBU

Powered by Labrador CMS