cider1
cider1

Gardssalg av alkohol like om hjørnet

Det er store sjanser for at eple-, pæresider og andre gjærede drikker med en alkoholprosent på over 4,7 snart kan selges direkte fra nisjeprodusentene. Det gjelder også øl-liknende drikker basert på andre råvarer enn malt.

Publisert

Apal-brennevinet fra Nils Lekve i Ulvik må du fortsatt på polet for å kjøpe. Men både sider og sterkvin av bær og frukt kan snart omsettes fra gard.

Regjeringen vil sende forslaget ut på høring med det aller første. Det skjer etter at Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har innhenta en EØS-rettslig vurdering om det er mulig å åpne for salg av alkoholholdige drikker med over 4,7 volumprosent direkte fra gard uten å svekke dagens vinmonopolordning.

Ett av punktene i Sundvolden-erklæringen

Dette har vært en lang og tornete veg - hvor minst tre tidligere landbruksministere har måttet kaste inn håndkledet. Sjøl Lars Sponheim fra fruktbygda Ulvik. Nå kan Sylvi Listhaug snart med rette kunne si at hun har fulgt opp dette punktet i regjeringens Sundvolden-plattform.

Sprang bomben i Berlin

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har kommet ett skritt videre i denne saken. En åpning for nisjesalg for disse produktene vil kunne gi gode og spennende muligheter for produktutvikling og innovasjoner i Norge, sier statsråden, som slapp nyheten under Grüne Woche i dag.

Helt opp til 22 prosent alkohol

Dagbladet har også fanget opp nyheten og skriver at endringen av regelverket vil åpne for salg av alkoholholdige drikker mellom 4,7 til 22 volumprosent direkte fra nisjeprodusentene.

Powered by Labrador CMS