Tume JC 3000
Tume JC 3000

FK får Tume igjen

Tumes såmaskiner blir atter å finne hos Felleskjøpet, etter et kort fravær. Felleskjøpet har vært markedsleder på såmaskiner i de tidene de hadde Tume, og vil fortsette med det.

Publisert

Felleskjøpet har savnet Tume, og Tume har savnet Felleskjøpet. Nå er de sammen igjen.

Felleskjøpet vil dermed atter både selge og tilby service på Tume såmaskiner.

Denne runddansen starta med tilhengere, da Felleskjøpet Agri kjøpte produksjonen av Orkel tilhengere i 2013, slik at Orkel ble tatt ut av A-K maskiner. I jakta på nye tilhengere henta A-K inn Tume, som fram til da hadde vært hos Felleskjøpet. Med på lasset fikk A-K maskiner en eksklusiv avtale også på Tume såmaskiner, en avtale som ble gjort offentlig 1. juli 2013. Det avsluttet et nær 30 år langt samarbeid mellom Tume og FK, hvor FK totalt har levert over 3000 såmaskiner fra Tume.

Vil være markedsleder

" – Felleskjøpet har i en årrekke vært markedsleder på såmaskiner i Norge. Med Tume tilbake i sortimentet vil Felleskjøpet kunne tilby det beste og bredeste utvalget av såmaskiner. Tume såmaskiner dekker et viktig segment i det norske markedet, og har et bredt modellspekter tilpasset den norske bondes behov, sier maskindirektør Frode Dahl i Felleskjøpet Agri. – Felleskjøpet har gjennom mange år med salg av Tume opparbeidet seg solid erfaring og kompetanse innen salg, brukeropplæring, teknisk bistand og deleforsyning. Med Tume tilbake i porteføljen, vil Felleskjøpet igjen kunne tilby etterspurt service på maskinene til våre kunder, samt sikre posisjonen som totalleverandør innen segmentet for kornsåmaskiner, fortsetter Dahl.

Vil være langsiktige

Ønsket om å gjenoppta samarbeidet sies å være gjensidig. Salg og service starter opp så snart det praktisk lar seg gjøre, og ambisjonen er at dette skal være i "et langsiktig perspektiv".

Powered by Labrador CMS