død rose COLOURBOX1812518
død rose COLOURBOX1812518

Døde i kollisjon med traktor

En mann i 40-årene omkom og en åtte år gammel gutt ble moderat skadet da en personbil kolliderte med en traktor med brøyteskjær utenfor Fredrikstad søndag.

Publisert

Både den omkomne og gutten satt i personbilen. De to har det politiet omtaler som familiære relasjoner, men er ikke far og sønn. Gutten ble sittende fastklemt etter kollisjonen, men ble raskt frigjort og sendt til sykehus. Mannen var bosatt i Moss, og døde trolig momentant i ulykken.I traktoren var det to mannspersoner, som begge ble tatt med til sykehuset for en sjekk, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at flere av vitnene til ulykken har sjokkskader, og var søndag kveld sterkt preget.

Bar tofelts veg og mørkt

Ulykken skjedde i 18-tiden søndag, på Skårasletta på riksveg 110. Vegen på stedet har gul midtstripe, den var bar og det var ikke glatt. Det eneste som er sikkert nå, er at bilen og traktoren kolliderte front mot front. Bilen var en flerbruksbil av middels størrelse, mens traktoren var en CaseIH MXU 135. Denne var utstyrt med U-plog foran og sandstrøer bak. U-plogen var trolig hevet til transportstilling, og ble i sammenstøtet brettet mot traktorens venstre side. Etter kollisjonen ble bilen og traktoren stående i venstre kjørebane i de respektive retningene. Det er ikke mistanke om høy fart.

Etterforskes grundig

Politiet er ennå tidlig i etterforskingen, og kan ikke si noe mer om hva som har skjedd.– Dette er en meget alvorlig ulykke, dypt tragisk for alle involverte. Politiet setter inn store ressurser og etterforsker saken bredt, forteller den ansvarlige politijuristen til Bedre Gardsdrift. Det var flere vitner til hendelsen, som er i ferd med å bli avhørt. Begge kjøretøyene skal undersøkes av teknikere.

Svært sjelden type dødsulykke

Bedre Gardsdrift har ført statistikk siden 2008 over alle dødsulykker hvor traktor er involvert. Av 47 registrerte dødsulykker er dette den eneste møteulykken mellom traktor og bil. Imidlertid skjer det noe oftere sammenstøt mellom bil og traktor med mindre alvorlig utfall. Allerede dagen etter ulykken i Fredrikstad kolliderte bil og traktor ved Sævareid i Hordaland, der ei kvinne på 66 år ble sendt til lokal legevakt og en 76 år gammel mann ble sendt til Haukeland med ambulanse. Begge var i bilen. Traktorføreren ble ikke skadet. Heller ikke her er ytterligere omstendigheter klarlagt.

Powered by Labrador CMS