traktor med feieaggregat
traktor med feieaggregat

Bønder feier ut vinter´n i Oslo

-Vi klarer oss ikke uten bønder i byen når vi skal ta vårpussen i Oslo sentrum, sier feiesjef Knut Olav Nilsen i dagens Aftenposten.

Publisert

Landsbrukstraktorer med uvant redskap bak er et vanlig syn i hovestaden om våren. Foto: colourbox.com

Knut Olav Nilsen leder et team på 50 fast ansatte som nå skal feie søppel, løv, sand og grus vekk fra gater og smug i hovedstaden denne våren.

Bønder gull verd for Oslo

På spørsmålet om hvem det er som feier gatene reine til 17. mai, svarer Nilsen:

-En stor del av jobben blir gjort av bønder fra områdene rundt Oslo. De kommer med traktorene sine fra Solør, Hadeland, Toten og Østfold. Vi holder feiemaskiner og løvblåsere som koples på, og vi huser dem i hybler på Lørenvangen i den måneden vårfeiinga foregår. Det er gull verdt for byen vår.

Hyrdestund i buskaset

En tredjedel av feiejobben blir gjort om natta, så Nilsen og hans mannskaper får oppleve litt av hovedstadens natteliv. Feiesjefen har både funnet en død mann og sett folk hygge seg i bak hekkene i Spikersuppa. Folk tar stort sett mot feiebilene med en tommel opp. Det er sjelden å treffe på sure folk, forteller Nilsen. Det må i så fall være dem som har fått tauet bort bilene sine. Det skjer oftere nå enn for femten år siden, får vi vite.

Powered by Labrador CMS