Korpsmusikk, horn

17. mai: Pølser og hornmusikk

40 prosent av alle nordmenn kommer til å spise pølse 17. mai. Fire av ti norske menn vil sette til livs tre eller flere pølser på nasjonaldagen.

Publisert

Pølser står på 17. mai-menyen både ute i gatene og på lunsjbordet hjemme. Foto: Matprat

Nortura har fått gjennomført en MMI-undersøkelse om våre pølsevaner før den store dagen på søndag. Den avslører at det er på Østlandet at pølsetradisjonen står sterkest på nasjonaldagen og at wienerpølsa er det de fleste foretrekker. Ellers i landet er det grillpølsa som er den store favoritten.

Nortura kan røpe at det i fjor ble solgt 20 millioner pølser i 17. mai-uka.

Kvinner går for kyllingpølser

Undersøkelsen avslører også at menn og unge foretrekker grillpølse og brød, mens kvinner og eldre sverger til wiener og lompe. Kyllingpølser er populært i alle aldre, spesielt blant kvinner.

Sprøstekt løk hører til

Det er kanskje ikke overraskende at det er de unge (18-39 år) som i størst grad planlegger å spise pølser 17. mai – hele 50 prosent av de spurte. Denne gruppa er også generelt mer glad i tilbehør enn den eldre garde. Stekt løk er favoritten. 70 prosent av dem mellom 18 og 29 år vil ha sprøstekt løk på pølsa.

Dette tilbehøret foretrekker vi

Nedenfor ser du hva MMI-undersøkelsen fant ut om våre tilbehørvaner. Pølse i vaffel er nok i stor grad et Østfold-fenomen.

Ketchup 76 %
Sennep60 %
Lompe57 %
Brød54 %
Stekt løk41 %
Rå løk29 %
Potetsalat22 %
Rekesalat16 %
Annet tilbehør8 %
Vaffel2 %
Powered by Labrador CMS