Felleskjøpets nye hovedkontor, Lillestrøm
Felleskjøpets nye hovedkontor, Lillestrøm

FKs signalbygg innviet

I dag ble det nye hovedkontoret til Felleskjøpet Agri på Lillestrøm offisielt åpnet av ordføreren i Skedsmo, Ole Jacob Flæten, som ankom standsmessig i en John Deere 7290 R.

Publisert

Konsernsjef i FK, John Arne Ulvan ved mikrofonen, blir bare smågutten i forhold til spaden som er ni meter høy. Til høyre for ham står Skedsmos ordfører Ole Jacob Flæten.

Sjøl om de nærmere 200 ansatte flyttet inn for over to måneder siden i bygget som er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, ble dagen for den offisielle åpningen valgt med omhu. Forløperen til dagens Felleskjøpet, Landhusholdningsselskapernes Fællesindkjøbsforening, ble nemlig stiftet 5. Februar 1896, kunne styrelederen Einar Enger avsløre.

Spade som sier seks!

Men det var Skedsmos Ordfører Ole Jacob Flæten som offisielt innviet bygget ved å avduke en installasjon foran bygget; verdens største spade. Etter vårt fattige øyemål nådde handtaket på spaden helt opp til tredje etasje!

-Det passer i grunnen godt, for her på Lillestrøm kaller vi en spade for en spade, repliserte ordføreren, som var meget stolt over å få en så stor og viktig arbeidsplass til kommunen. Fra sitt kontor på rådhuset kan han hver morgen se det går en strøm av mennesker «mot kjøreretningen», fra toget og til Depotgata 22, som er adressa til hovedkontoret.

Sentral beliggenhet

Den sentrale beliggenheten, 10 minutter til Gardermoen og 10 minutter til Oslo, samt nærheten til Varemessa, var en viktig årsak til at Lillestrøm ble valgt som lokalitet for tre år siden. Men utbyggeren, Lillestrøm Delta AS med arkitektkontoret Snøhetta på laget, var også en spenstig kombinasjon som FK hadde vanskelig for å takke nei til. Når prosjektgruppa i FK i tillegg har fått vært med på å påvirke utforminga av bygget, var alle parter såre fornøyd på dagens åpning.

Bygget speiler mange av Felleskjøpets kjerneverdier. Fasaden består blant annet av spilekledning i tre som illuderer åkerlapper. Avhengig av hvor du står på bakken brytes lyset ulikt og du får et spennende fargespill på veggene, som også fungerer som solskjerming.

Farger etter årstidene

Fra 2007 og til slutten av november 2014 har FKs Hovedkontor ligget på Gardermoen. Det nye kontoret på Lillestrøm skal huse ledelsen og alle sentralfunksjonene i FK Agri; økonomi, IT, personal, kommunikasjon og kjededrift.

De 6000 kvadratmeterne er fordelt på fem etasjer. I første finner du resepsjon, møterom og kantine. I de neste fire etasjene er det både åpne kontorlandskap og kontorer hvor de enkelte kan trekke seg tilbake, samt sosiale møteplasser. Hver etasje har fått farge etter de fire årstidene.

I kjelleren er det et parkeringsanlegg på 2500 kvadratmeter.

Totalentreprenør har vært JM Norge AS og bygget har kostet rundt 200 millioner kroner. I sommer solgte utbyggeren, Lillestrøm Delta, bygget til Linstow AS.

Et fornøyd trekløver: Skedsmoordfører Ole Jacob Flæten, FK-konsernsjef John Arne Ulvan og styreleder i FK, Einar Enger.

Powered by Labrador CMS