Kyrne flytter inn på Ås gård
Kyrne flytter inn på Ås gård

Kyrne innviet «storstua»

ÅS: Den svarte kua på bildet ble historisk. Hun var den første mjølkekua som satte sine bein i det flunkende nye storfe-fjøset på Ås gård.

Publisert

Vær-så-god-stig-på: Etter å ha måttet vente litt på at klauvbadet skulle bli klart, var ikke kyrne seine med å innta sitt nye hjem.

Geitene var de første til å innta det nye gardsbruket tilhørende Senter for husdyrforsøk på NMBU. I dag var turen kommet til mjølkekyrne. Etter det siste mjølkestellet i gammelfjøset, bar det tusen meter lenger opp i gata, til Einarstujordet, hvor gardsbruket med 12 000 kvadratmeter bygningsmasse ligger. Transporten for de første 40 mjølkedyra skjedde med en Nortura-bil. Men i stedet for å havne på slakteriet, kom de til et himmelrike av et fjøs. Det store og lyse storfefjøset legger beslag på hele 7750 kvadratmeter totalt – fordelt over tre bygninger.

I morgen følger de siste 40 mjølkekyrne etter. Med stort og smått skal storfefjøset huse 350 dyr. Det store og romslige fjøset gir dessuten muligheten for å øke antallet mjølkekyr over tid.

Og dette ventet kyrne da de kom inn i fjøset...

...mens spente serviceteknikerne fra Delaval akkuat var ferdige med den siste finpussen på mjlølkeroboten. I efta får roboten sin ilddåp.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS