Hans Christian Hektner

Happening hos Hektner

RÆLINGEN: Denne helga arrangerte Hektner maskin AS ei minimesse med både maskinutstilling, demonstrasjonskjøring og fagseminar. I sentrum sto daglig leder Hans Christian Hektner (bildet) og gjødselutstyr fra SlurryKat.

Publisert

Her spres biorest fra matavfall med stripespreder og slepeslange under Hexpo 2015.

Arrangementet, som ble kalt Hexpo 2015, strakk seg over to dager, fredag og lørdag. Ridehallen til Stall Hektner var proppfull med gjødselutstyr fra den nord-irske produsenten SlurryKat, som Hektner maskin har vært eneimportør av siden 2012. Gründeren og den daglige lederen for Slurrykat, Garth Cairns, var også til stede sammen med to til fra fabrikken i Nord-Irland. Foruten å svare på spørsmål fra mulige interessenter, presenterte Cairns et engelsk forskningsarbeid som viste de mange fordelene med stripespredning og slepeslange.

Matavfall i sprederen

De frammøtte fikk da også se en stripespreder fra SlurryKat i aksjon med en 10.5 meter brei bom og en 5" slepeslange på Hektner-jordene. Men det var ikke bare kumøkk som kom ut av sprederen. Ett av trekkplastrene på messa var at biorest fra Oslo kommunes gjenvinningsanlegg på Nes skulle spres. En semitrailer med en tank på 30 kubikk fra Bringaker Biofrakt sørget for at biproduktet kom på plass.

I et fagseminar fortalte Jan Stabbetorp i Romerike landbruksrådgivning om bruk av biorest i planteproduksjonen.

CF Maskin med på moroa

Videre ble Bunning tørrgjødselvogner, som Hektner har vært totalleverandør av siden 1996, demonstrert – inneholdende både kalk og talle.

CF Maskin fikk også henge seg på messa og stilte med kombisåmaskina Pronto 3 DC fra Horsch.

Ringvirkninger i etterkant

Den første messedagen, fredag, var det besøkstallet beskjedent, noe som det fine været må ta en del av skylda for. Men på lørdagen var minst hundre personer innom, forteller Hans Christian Hektner. Tatt i betraktning av hvor mye arbeid som ligger bak et slikt arrangement, kunne det med fordel vært enda flere besøkende. Men Hektner er godt fornøyd og kan fortelle om flere seriøse kjøpere og om mange navn på blokka. Minst én slepsspreder og én tørrmøkkvogn skiftet eier på sjølve messa.

CF Maskin var på plass med Kombisåmaskina Pronto 3 DC fra Horsch.

Powered by Labrador CMS