potetsensor
potetsensor

Frukt- og grøntlager på nett - hvor som helst

7Sense har innledet et samarbeid med ice.net for å enda enklere kunne kople lagringssensorsystemet AgriMon på nett. 

Publisert

Max J. Tangen fra 7Sense og bonde Dag Fredrik Eftedal med en av sensorene som overvåker lageret. Nå kan data sendes via Ice sitt nett fra hvor som helst.

I Bedre Gardsdrift nr. 7/2014 kan du lese om Dag Fredrik Eftedal som har tatt i bruk den trådløse sensorteknologien, som kort fortalt bidrar til å redusere lagersvinnet vesentlig. Det skjer ved at trådløse sensorer plasseres sammen med avlinga på lageret. Sensorene melder tilstanden i sine omgivelser videre til et modem, som formidler informasjonen videre via internett til en server, der bonden kan hente ut grafer og tabeller, og ikke minst få varsel om noe urovekkende skulle skje. Slik varsling kommer via web, epost og sms. Du varsles tidsnok til at det er mulig å sette inn tiltak før det oppstår skade. Dermed vil en langt større andel av avlinga kunne være salgbar vare. Informasjonen er tilgjengelig på alle typer apparater tilkoplet internett, enten det er smarttelefon eller stasjonær pc.

På nett hvor som helst

Samarbeidet med ice.net bidrar til at sensorteknologien i praksis vil kunne benyttes hvor som helst, uavhengig av kabler, wifi og breiband. Det er nemlig en forutsetning at sensorsystemet er koplet til internett.

– Det er viktig for oss å kunne tilby en kommunikasjonsløsning som er like robust og enkel som vårt eget system, samtidig som den oppfyller våre strenge krav til teknologi og funksjonalitet. ice.net oppfyller alt dette, og har i tillegg overlegen dekning i både Norge, Sverige og Danmark. ice.net er derfor et naturlig valg for oss, sier daglig leder i 7Sense Products AS Max J. Tangen.

Landbruk er spennende

" 7Sense er et norsk selskap med base i Vestfold, og sensoren AgriMon er både norskutviklet og norskprodusert. ice.net bygger på 450 Mhz-frekvensen i de skandinaviske landene. Administrerende Direktør i Ice Norge AS uttaler at – Vi i ice.net er glade for å kunne samarbeide med 7Sense om å koble frukt- og grøntlagre på internett. Innovasjonen i landbruket er spennende for oss.

Powered by Labrador CMS