Jarle_Kleppan_pm
Jarle_Kleppan_pm

Agroteknikk – større og viktigere enn noen gang

Mer enn 160 utstillere fyller alt tilgjengelig areal på Norges Varemesse 26. - 29. november.

Publisert

Jarle Kleppa lover fulle hus og mange nyheter på Agroteknikk i November. Foto:Håvard Simonsen, Faktotum.

Kan Agroteknikk bli enda større?

– Ja, faktisk. Vi setter nye rekorder ved å fylle absolutt alt areal, 30 000 kvadratmeter, hos Norges Varemesse med maskiner, utstyr og aktiviteter. Landbrukets største møteplass blir viktigere enn noen gang, sier den nye utstillingsgeneralen Jarle Kleppan.

Råferske nyheter fra Hannover

Agroteknikk åpner dørene 26. november, kun få dager etter Agritechnica i Hannover.

– Det betyr at vi denne gang får råferske nyhetene fra Europas største landbruksmesse direkte til Lillestrøm, sier Kleppan.

Det satses enda sterkere på innendørsmekanisering, som får sin egen utstillingshall.

Rekruttering til den grønne framtida

Landbruket har stort behov for å rekruttere dyktige mennesker både til bondeyrket og til industri, rådgiving, forskning, forvaltning og andre spennende fagområder.

– Agroteknikk ønsker å bidra til den spennende grønne økonomien som landbruket blir en sentral del av i framtida. Vi bygger videre på den suksessen med samarbeidet med Grønn Utdanning og en rekke kompetansemiljøer fra utstilling i 2012, sier Kleppan.

Spisset seminarprogram

– Årets seminarprogram vil bli spisset med færre, men svært aktuelle temaer. Vi arbeider med å få med sentrale beslutningstakere som foredragsholdere. Gjennom paneldebatter og gode muligheter til å stille spørsmål, legger vi opp til å skape en arena for kommunikasjon med tilhørerne, forteller utstillingsgeneralen.

Egen Agroteknikk-konsert

I år planlegges også en egen Agroteknikk-konsert som spesialtilbud til de besøkende.

– Det vil gi turen til Agroteknikk en ekstra opplevelse. Vi tror konserten vil bli et flott reisemål for alle som ønsker å få med seg mer enn landbruksutstyr. Hvem som spiller er foreløpig en hemmelighet, men det skal bli trøkk, lover Kleppan.

Powered by Labrador CMS