John Deere crosstraktor

Traktor-cross i regn og yr

Høstens omgang av traktorcross gikk av stabelen på Kirkenær lørdag 18. oktober.21 deltagere stilte til start, og det gikk så gjørma skvatt, bokstavelig talt.

Publisert

Denne lille sjåføren er muligens crosskjører selv om noen år!

Kirkenær i Solør har blitt kjent for sine traktorcross-arrangement. Denne lørdagen møtte over 300 betalende tilskuere opp, selv om det var spådd regn og ruskevær. Arenaen var lagt til et jorde med åkerstubb, der flomverken mot Glomma fungerte som tribune. Traktorcross foregår som parallellslalom med to og to traktorer. I tillegg til sik-sak mellom tomme 200-litersfat må traktorene stoppe ved en planke, og rygge en U-sving. I andre enden av banen skal traktorene snus inne i en liten innhegning, uten å rive ned «gjerdet». Det gis tillegg i tida ved feilmanøvre. Denne gangen ble det ikke kjørt finaleomgang. I stedet fikk alle kjøre tre omganger, der de to beste tidene ble tellende. Duskregnet gjorde banen sleip og glatt i siste omgangen, men løpet ble gjennomført uten noen uhell. Av de 21 deltagerne var det fem damer, de kjørte i egen klasse.Vi gjengir her de tre beste i hver klasse, fullstendig resultatliste ligger på www.traktorcross.no " Klassen for standard traktor ble vunnet av Christian Berg, med Tor Arne Hammer på 2. plass og Andrè Jørgensen på 3. plass. Klassen for modifisert traktor ble vunnet av Trond Billingsø, med Hans Terje Nesbråten på 2. plass og Trond Nesbråten på 3. plass. Dameklassen ble vunnet av Ragnhild Duserud, med Miriam K Kvinnesland på 2. plass og Monica Antonsen på 3. plass.

Vinner av modifisert klasse: Trond Billingsø på sin David Brown med Chevrolet V8 bensinmotor.

Trond Nesbråten ble nummer tre i den modifiserte klassen. Sønnen, Hans Terje, ble nummer to. De kjørte med den samme traktoren, en Volvo Terrier med Chevrolet V8 bensin.

Christian Berg ble vinner av standardklassen med en Volvo Buster 320 i bensinversjon. Traktortypen har vært omdiskutert og må trolig kjøre i den modifiserte klassen fra neste år.