Avant R20 Gaute Risdal
Avant R20 Gaute Risdal

Ny Avant

Neste uke legger Felleskjøpet ut på sin store John Deere- og Avant-turné. Men allerede denne uka fikk en av nyhetene, Avant R20, sin Norgespremiere.

Publisert

Produktsjef Gaute Risdal i Felleskjøpet RA tror Avant R20 blir en populær modell.

Felleskjøpet RA har denne uka Avant-dager, hvor den nye R20 er et av trekkplastrene. Med bare 20 hester kan R20 kjøres uten maskinførerbevis. Produktsjef Gaute Risdal i FKRA, forventer derfor stor interesse for den nye lille finnen. R20 er minst i en søskenflokk på tre R-modeller, der R betyr "rear" eller bak på norsk. Tradisjonelt har Avant har førerplassen på framvogna, men på R-modellene er den altså på bakvogna. R20 har en egenvekt på 1350 kilo og en løftekraft på 850 kilo.

- Vi forventer at R-modellene vil øke produksjonsvolumet vårt med 20 prosent, sier salgssjef Markuu Kahari.

Kahari forteller at Norge er det klart største eksportmarkedet for Avant, med 500 leverte maskiner i 2013. Flesteparten av kundene er bønder, men en økende andel minilastere finner veien til kommuner og anleggsgartnere.

- De fleste kjøper minilaster som et tillegg til den eksisterende maskinparken, eller skal ersatte en gammel traktor. Allsidigheten gjør at disse maskinene veldig ofte blir brukt til mye mer enn de føst var tiltenkt, sier Risdal, og viser fram maskiner med blant annet graveaggregat, feiekost og hekksaks.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS