claas axion 850 toty2014

Innkjøpsforening kjøpte 50 Claas-traktorer

Den danske innkjøpsforeningen B2B innhentet anbud på inntil 83 traktorer til sine medlemmer. Claas vant kontrakten, og er så langt sikret 50 leveranser.

Publisert

50 traktorer i en handel er ikke hverdagskost.

Innkjøpsforeningen B2B har lenge kjøpt fôr og sprøytevæsker til sine medlemmer. Men medlemmene har også lenge ønsket å handle maskiner i fellesskap, og i oktober sist høst sendte B2B anbud til alle de store traktorimportørene, sju i tallet. Etter en omfattende anbudsrunde og evaluering av til tilbudene trakk LMB og Claas det lengste strået. De fleste traktorene er Axion 800 og 900.

Adm. direktør Michael Husfeldt LMB Danmark innrømmer at han var litt skeptisk i begynnelsen, men at LMB sammen med forhandlerforeningen bestemte seg for å delta i kampen. Så langt har 50 medlemmer benyttet seg av avtalen. Resten av de 83 medlemmene har frist til 1. juni for å benytte seg av tilbudet.

Formann Lars Palle i maskininnkjøpsutvalget til B2B, sier i en pressemelding at de har jobbet internt med dette anbudet i to år. Svært få av medlemmene har Claas i dag, hvilket betyr at de aller fleste skal skifte traktormerke. Ifølge Palle valgt de Claas utifra flere parametre, blant annet drivstofforbruk, totaløkonomi og service. Avtalen inkluderer også en grei finansiering av traktorene.

Etter hva LMB kjenner til, er dette sannsynligvis den største traktorhandelen som er gjort i Danmark.

Powered by Labrador CMS