FK logo

Felleskjøpet Agri kjøper Stavanger Havnesilo

Styret i Felleskjøpet Agri har vedtatt å kjøpe Stavanger Havnesilo. Konsernet sikrer dermed at siloen ikke blir revet i påvente av en politisk beslutning om beredskapslagring.

Publisert

Felleskjøpet Agri vil understreke at beredskapslagring er et statlig ansvar, og at matberedskap er en viktig del av landets samlede beredskap. Det økonomiske ansvaret for nasjonal beredskap kan ikke pålegges private aktører som konkurrerer i et kommersielt marked, skriver Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

- Felleskjøpet Agri tar ansvar for at siloen bevares, og legger dermed til rette for at Stavanger Havnesilo kan benyttes til beredskapslager dersom staten tar sin del av ansvaret, sier Einar Enger, styreleder i Felleskjøpet Agri.

Bred politisk støtte

De fleste politiske partier har tatt til orde for å bevare siloen for å sikre fremtidig lagringskapasitet, og har bedt regjeringen ta ansvar for dette. Med bakgrunn i den brede politiske støtten, forventer Felleskjøpet Agri at myndighetene nå sikrer et økonomisk fundament for beredskapslagring. Ved å kjøpe Stavanger Havnesilo, stiller Felleskjøpet Agri kapasitet, erfaring og ressurser tilgjengelig for myndighetene, og går gjerne i dialog om mulige løsninger for fremtidig beredskapslagring.

Ser flere muligheter

Felleskjøpet Agri opplever at avtalen som nå er inngått med Cermaq om kjøp av eiendommen reflekterer et fornuftig prisnivå for en slik investering i Stavanger-området.

- På bakgrunn av den avtalen vi nå har med Cermaq om å overta hele eiendommen, opplever vi at dette er en fornuftig forretningsmessig transaksjon for konsernet, sier John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

Konsernet legger først og fremst vekt på å sikre at anlegget bevares med tanke på beredskapslagring, men vil også vurdere andre muligheter for å utvikle eiendommene.

Powered by Labrador CMS