TOTY_201502

15 kjemper om gjeve titler

Denne uka gikk startskuddet for Tractor of the year 2015. Totalt 15 traktorer skal kjempe om tre titler.

Publisert

Campbell Scott fra Massey Ferguson prøver å overbevise juryen om at MF8737 er verdt en plass i finalen.

Denne uka har de 23 jurymedlemmene i Tractor of the year og 14 traktorprodusenter vært samlet i Sør-Frankrike. I løpet av to intensive dager har juryen fått presentert totalt 15 traktorer. Fra og med i fjor ble traktorprodusentene invitert til selv å velge sin kandidat, og leverandører i Europa inviteres til å delta. I år takket 14 produsenter ja.

Åpen klasse

I åpen klasse kjemper følgende traktorer om den gjeveste tittelen:

Nytt og ukjent fra Case IH (illustrasjonsfoto)

Nytt og ukjent fra Claas (illustrasjonsfoto)

Challenger MT755E, 438 hk

Deutz-Fahr 9340 TTV, 340 hk

Fendt 939 Vario S4, 390 hk

John Deere 7310R, 310 hk

Massey Ferguson 8737, 400 hk

Nytt og ukjent fra Same. Illustrasjonsfoto

Steyr Profi CVT, 110 - 163 hk

Valtra S374, 400 hk

Case IH, Claas og Same sine kandidater er nye modeller som ennå ikke er lansert. De tre produsentene har bedt juryen om holde all informasjon om disse traktorene hemmelig inntil de lanseres i løpet av sommeren. Det er et ønske Bedre Gardsdrift og resten av juryen vil respektere.

Det er verdt å merke seg at New Holland, McCormick og Landini, som alle har aktuelle kandidater, ikke stilte til start i åpen klasse i år. Tradisjonelt har mellomstore traktorer gjort det dårlig i kåringa, og det er kanskje grunnen til at for eksempel New Holland ikke stilte med T5, en modell som er aktuell for Norge. For første gang prøver Challenger lykken.

Fem spesialister

I klassen for spesialtraktorer er kandidatene:

John Deere (ikke offentlig) New Holland T3F Antonio Carraro SRH9800 Aebi TT210Lamborghini CV.80

Kåring i utvikling

Årets traktor er i stadig utvikling. For to år siden ble Trelleborg sponsor av Tractor of the year. Det har bidratt til å gjøre kåringa mer profesjonell og anerkjent. Juryen har som mål å stadig gi en mer korrekt og rettferdig vurdering av kandidatene. Nytt av året er at pris per hk vil bety mindre enn tidligere. En viktig årsak til denne endringen er at stadig flere traktorer er kundespesifikke eller har samme listepris i hele Europa. Dermed kan det være utfordrende å gjøre en korrekt vurdering her.

Semifinale og finale

Bedre Gardsdrift er Norges representant i juryen. Nå skal vi og de øvrige jurymedlemmene plukke ut sju favoritter til finalen. Når finalistene er klare skal jurymedlemmene studere de aktuelle traktorene mer inngående og prøvekjøre dem.

Hvem som vinner blir offentliggjort på den italienske landbruksmessa Eima, i november. Fram til da kan jurymedlemmene se fram til en spennende høst med tekniske diskusjoner og prøvekjøringer.

En konsentrert jury i årets første arbeidsøkt.

Powered by Labrador CMS