Gråtassland 2

Gråtass er kommet hjem

Med god hjelp av Fantasi-fabrikken, Eiksentret og Massey Ferguson har Gråtass fått sin egen gard i Kongeparken i Ålgård i Rogaland. Dessuten får han selskap av åtte MF 8690 Dyna-VT.

Publisert

Markedskoordinator Kjersti Dolvik i Eikmaskin og Lekemester Håkon Lund i Kongeparken gleder seg over at Gråtass har fått nytt hjem i Rogaland.

Den nye traktor- og landbruksattraksjonen i familieparken ble åpnet i går. Og siden det var i Stavanger importen av Ferguson TE20, bedre kjent som Gråtass, en gang startet, har det grå ikonet på sett og vis kommet hjem. Som seg hør og bør skjedde åpning med pomp og prakt, og flere lokale barnehager samt barn fra barneavdelingen ved Stavanger Universitetssykehus var spesielt invitert. En rekke politikere var også på plass, deriblant landbruksminister Sylvi Listhaug.

Traktortur i Gråtassland

Hovedattraksjonen er traktorbanen, som fram til ferien skal fylles av åtte Massey Ferguson 8690 Dyna-VT i passe størrelse. Passe størrelse betyr at de har plass til to barn og to voksne. Traktorene er naturligvis utstyrt med autostyring, rett nok av en litt annen type enn de store. I løpet av 205 meter lange banen får du blant annet møte Goggen, de skumle skraphandlerne, geiter, esler og ullgriser. Langs løypa, både ute og inne, er det plassert en rekke gamle redskaper fra garder i Rogaland. Og nettopp jobben med å finne disse har vært en av de største utfordringene, ifølge lekemester Håkon Lund.

Landbruksminister Sylvi Listhaug prioriterte barn og traktorer i Kongeparken framfor åpningen av Bondetinget på Lillehammer.

Utforderer Hunderfossen!

Lund legger ikke skjul på at de har latt seg inspirere av FK-garden i Hunderfossen. Bortsett fra fargen på traktorene, er den største forskjellen at Hunderfossen legger opp til folkeopplysning om landbruk, mens Kongeparken presenterer historien om Gråtass, både slik vi kjenner den fra barne TV og i det virkelige liv.

– Vi har de beste traktorene og i sommer vil vi utfordre Hunderfossen for å bevise at Massey Ferguson er bedre enn John Deere, sier lekemesteren lattermildt.

I tillegg til moderne trinnløse røde traktorer, er naturligvis sjefen sjøl, Gråtass, på plass i egen garasje. En egen landhandel er også på plass, der du kan kjøpe profilprodukter fra Gråtass og Massey Ferguson.

I løpet av 205 meter i gangfart får du bli kjent med Gråtass og venner og uvenner.

Med Eikmaskin i Kongeparken og Felleskjøpet på Hunderfossen, bør også Tusenfryd få sin traktor- og landbruksattraksjon. Blir det en kamp mellom A-K maskiner og Lantmännen Maskin om å sikre seg plass i Norges største familiepark?

Powered by Labrador CMS