TOTY finalister 2015

Finalistene til Årets traktor

Claas, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, Deutz-Fahr, Case IH og Challenger. Her er lista over finalistene.

Publisert

I mai presenterte traktorprodusentene sine kandidater til årets finale i Tractor of the year. Nå har de 22 jurymedlemmene plukket ut hver sine sju favoritter til finalen. Bedre Gardsdrift er som vanleg norsk jurymedlem.

Traktorprodusentene synes å tro at stort er best, noe som preger årets finale. Den eneste "normale" traktoren, Claas Arion 400, er også den mest ukjente. Den nye Arion-serien består av seks modeller fra 90 til 140 hk, og er den første traktorserien i sin klasse med Tier4-motorer. Det er i grunn alt Claas gir oss lov til å skrive foreløpig. Claas har også gitt oss bilder som avslører svært lite av den nye traktorserien. Men som så ofte ellers, er det som ikke vises som er mest spennende...

Case IH Magnum CVX380 er den andre helt nye traktoren i finalen. Traktorens modellbetegnelse avslører at den har trinnløs transmisjon og en nominell effekt på 380 hk. Maks effekt er 435 hk.

For første gang er Challenger med i finalen, med sin sjusylindrede beltetraktor MT 775 E.

Nå starter jobben med å finne den traktoren som kan smykke seg med tittelen Tractor of the year 2015. I løpet av de neste månedene skal juryen blant annet prøvekjøre traktorene og blant annet vurdere motor, førermiljø, transmisjon, elektronikk, hydraulikk. Vinneren blir kåra 12. november på den italienske landbruksmessa Eima.

Bedre Gardsdrift kommer tilbake med omtaler og tekniske data av finalistene utover høsten. Her er bilder av dem

Case IH Magnum CVX380

Challenger MT775E

Claas Arion 430

Deutz-Fahr 9340 TTV

Fendt 939 Vario S4

John Deere 7310R

Massey Ferguson 9737

Spesialtraktorer

I tillegg til de sju finalistene i åpen klasse, er følgende traktorer nominert i klassen for spesialtraktorer:

Aebi TT211 Antonio Carraro SRH 9800 Infinity John Deere 5100 GF Lamborghini CV 80New Holland T3.75F

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS