Arion m såmaskin

Tre større modeller Claas Arion 400

Claas Arion 400-serien har hittil hatt modeller fra 90 til 110 hk. Nå utvides serien opp til 140 hk.

Publisert

Arion 400-serien utvides med tre større modeller

Claas viste den 4. juli fram de nye modellene 440, 450 og 460 ved fabrikken i Bad Saulgau i Tyskland. Arion 400 omfatter med dette seks modeller fra 90 til 140 hk.Motorene kommer fra FPT (Fiat Power Train) og er firesylindrede på 4,5 liter. De oppfyller eksoskravene i Stage IV (Tier 4) ved hjelp av dieseloksidasjonskatalysator (DOC/Oxi Kat) kombinert med en SCR-katalysator. Det betyr Ad-Blue tilsetning, men ikke resirkulering av eksosgasser.

Nye førerhus

Førerhuset kan leveres med fem eller seks stolper. Varianten med fem stolper er tiltenkt vegvedlikeholdsoppgaver som kantslått, og har et uknuselig polykarbonatvindu. Det er tre ulike hyttetak å velge mellom: Et med høyt panorama frontvindu, et med tradisjonell takluke, og et lavprofiltak. I lavprofilutgaven tilbyr de nye Arion 400-modellene den laveste totalhøyden i sin effektklasse, med 2,48 m.

Forbedret transmisjon

Med den nye panorama-frontruta kan du nyte den blå himmelen over de grønne engene.

Den velkjente 16/16-transmisjonen er videreutviklet for å gi lavere effekttap. Med fire elektrohydraulisk betjente gruppegir, og fire hurtiggir, kan føreren velge mellom 16 gir uten bruk av kløtsjpedalen. Transmisjonen kan også kjøres fullautomatisk.

Ny joystick med flere funksjoner

Ny multifunksjonsspak

Den nye multifunksjosspaken er standardutstyr. Den kombinerer komplett betjening av frontlaster, transmisjon, trepunktshydraulikk bak, motorturtall og eventuelt to elektronisk betjente, eksterne hydraulikkventiler. Alle hurtiggir og vendegir kan betjenes med tommelen.

Fast eller variabel pumpe

Arion 400 tilbys med alternative hydraulikksystemer: En tannhjulspumpe med kapasitet på 60 l/min, eller en med 98 l/min. Tredje alternativet er et lastkjennende system med kapasitet på 110 l/min, med mulighet for volumkoplinga Power Beyond.

Powered by Labrador CMS