MF og Manon til Sydpolen

MF i fotsporene til Amundsen

Den 24. november forlater nederlandske Manon Ossevoort (bildet) Novo Base i Øst-Antarktis i en MF 5610 med kurs for Sydpolen, en distanse på 2350 km. Hun regner med å være framme på polpunktet 15. desember.

Publisert

Det var ikke bare MFen som ble testa på Island. Telt og annet utstyr måtte også gjennom harde prøvelser. Foto: AGCO

Ekspedisjonen, som går under navnet «Antarctica2», har vært planlagt lenge, men nå nærmer altså dagen for avmarsj seg. Etter en siste toukers hardtrening og test av traktor og utstyr på Island, er traktoren «sertifisert» for å takle temperaturer ned mot minus 40 grader, høyder på 3400 meter, is og snø.

56 år etter Sir Edmund Hillary

For Manon eller «Tractor Girl», som hun også kalles, er dette realiseringen av en gammel drøm om å nå den geografiske Sydpolen på en traktor. På mange måter tar hun opp tråden etter Sir Edmund Hillary, som tok den samme turen på en Ferguson-traktor i 1958, året før han som førstemann besteg Mount Everest.

Følges med Argusøyne

Under hele turen vil traktorens telematikk-system sende informasjon tilbake til AGCO-basen i Beauvais i Frankrike, som vil være betjent 24 timer i døgnet. Du kan følge ekspedisjonen på Internett og via livestreaming.

Eksperter vil følge etter traktoren i bil hele veien til Sydpolen.

Et ekspert-team fra AGCO vil fotfølge Manon og MFen hele veien til Sydpolen. Foto: AGCO

Powered by Labrador CMS