Skilt

Messe-krangel i Sverige

De 240 medlemmene av den svenske bransjeorganisasjonen Maskinleverantörerna kan ikke bli enige om hvordan de skal forholde seg til landbruksutstillinger i framtida.

Publisert

Flere utstillere valgte å hoppe av Elmia i år.

Uenigheten kom klart til uttrykk under årets Elmia-utstilling i høst hvor flere av de store maskinimportørene hoppet av messa. Dette til tross for at Maskinleverantörerna hadde et styrevedtak om at medlemsbedriftene skulle stille ut der, skriver ATL.

Ikke enighet om en alternativ messe

Små og store bedrifter har ulikt syn på hvor ofte landbruks- og entreprenørmesser skal holdes og hvordan de bør arrangeres.

På et møte nylig diskuterte Maskinleverantörerna konseptet til en helt ny messe som skulle passe flere av medlemmene. Men de klarte ikke å komme til noen enighet.

-Alle har ikke samme syn, så vi fortsetter med å sende ut spørreskjemaer til medlemmene for å høre hva de egentlig mener, sier lederen i Maskinleverantörerna, Björn Bäckström.

Det er for mange utstillinger

Det de imidlertid kan enes om er at det er for mange messer og for mange messearrangører som drar i medlemmene.

-Det er ikke bra! Til slutt vet verken utstillere eller messebesøkende hvor de skal dra for å se siste nyhetene, avslutter Bäckström.

Snur på skillingen

Én av grunnene til at flere bedrifter stiller seg nølende til messedeltakelse er det økte lønnsomhetspresset i bransjen. Dette gjør at medlemsbedriftene ikke vil satse så mye penger på å delta på messer. Utbyttet av deltakelse har dessuten alltid vært vanskelig å måle.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS