rbpresse ulykke faksimile nrk
rbpresse ulykke faksimile nrk

Mannen døde. Her er Kerstins historie.

"Dødsulykke med rundballepresse". Det var overskrifta på gardsdrift.no 5. juli i fjor. NRK har møtt Kerstin, kona til mannen som omkom.  Klikk deg videre her for å lese den sterke dokumentaren.

Publisert

En 49 år gammel bonde fra Steigen i Nordland omkom da overkroppen kom i klem i plastpakkeren på en McHale Fusion onsdag ettermiddag. Han ble funnet av et familiemedlem.

Slik lød innledningen til en notis på gardsdrift.no, på en dag som forandret livet til en hel familie. Landbruket er den mest ulykkesutsatte landbaserte næringen i Norge. Det er alvorlig. Derfor prøver vi i Bedre Gardsdrift å følge opp det som skjer, melde om ulykker, og vi fører vår egen statistikk over alt av traktorulykker, fordi vi tror kunnskap om alt dette forferdelige kan bidra til færre ulykker. Men bak tallene og notisene skjuler det seg mennesker, familier, garder og grender som brått får sine liv snudd på hodet.

Mannen etterlater seg kone og fire barn. Ulykken skjedde på Engeløya, og politiet ble varslet omlag klokka 21.00 onsdag kveld. Ulykken skjedde på en teig et stykke unna tunet. Det har ikke vært vitner til hendelsen. Mannen jobbet alene da det gikk galt. Det skriver vi videre i notisen vår.

Kona heter Kerstin. NRK har møtt henne, nesten ett år etter. Hun forteller om ulykkesdagen, fjøset som må stelles uavhengig av hva som ellers skjer, om tankene som melder seg om å flytte fra alt, og om fantastiske naboer, venner og familie som stiller opp. Og om niåringen som ofte var med faren i traktoren, som må forklare de voksne hvordan ting virker. Dette er historien som ligger bak de korte, brutale notisene om at noen har mistet livet.

Les hele NRKs dokumentar her.

"
Powered by Labrador CMS