Elg fast i rundballenett
Elg fast i rundballenett

Elg fanget i rundballe-nett

En elg måtte avlives på Hamarøy i Nordland etter at den hadde satt seg fast i et finmaska fiskegarn som beskytta rundt 30 rundballer.

Publisert

Elgen hadde til slutt bare en aksjonsradius på ti meter og ble avlivet. Foto: Viltnemnda på Hamarøy

Elgen hadde sannsynligvis forsøkt å stange hull i rundballene da fiskenota vikla seg rundt hornet. Til slutt hadde den bare en «løpestreng» på ti meter, skriver NRK Nordland. Etter flere timer i bånd, ble elgen avlivet.

Turte ikke å nærme seg elgen

Viltnemdas representant forsøkte å skjære elgen løs, men kom ikke nærme nok. Dyrlegen hadde heller ingen bedøvelse tilgjengelig. Uansett ville det vært vanskelig å komme tett nok innpå elgen for å sette bedøvelsessprøyta, hevder viltnemdas mann.

Helt vanlig praksis

Fylkeslederen i Norges bondelag sier at det er vanlig å bruke nett for å beskytte rundballene mot elg, men at han ikke har hørt om noe liknende i løpet av de siste åra. Inngjerding har vært prøvd uten hell. Skal du være helt sikker på å få ha rundballene i fred, må du oppbevare dem innendørs, mener fylkeslederen.

Hissig debatt i kommentarfeltet

Oppslaget på NRKs hjemmeside vakte sterke leserreaksjoner i kommentarfeltet går. Har dere ikke hørt om bedøvelsesgevær, spurte noen? Mange synes det var en lettvinn løsning å bare avlive elgen og mente at det skyldtes at noen hadde veldig lyst på ei saftig elgsteik. Flere hevdet at det er uansvarlig å bruke nett over rundballene. Andre forsvarte bruken av fiskegarn. Etter hver som vi skrollet oss nedover sida, ble innleggene kortere, men desto mer aggressive i ordbruken.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS