Havre-NM 2013
Havre-NM 2013

Drar i gang nytt Havre-NM

Norsk Havreforening inviterer til Norgesmesterskap i havredyrking for tredje år på rad. De håper å utvide konkurransen nok en gang.

Publisert

Fra Havre-NM 2013 på Blæstad.

– Målet med konkurransen er å bedre økonomi og kvalitet i havreproduksjonen gjennom fokus på god agronomi, sier Karsten Brøndbo fra Norsk Havreforening.

De tar sikte på å arrangere konkurransen på seks ulike steder i landet dersom de får nok deltakere og sponsorer av arrangementet. Det blir da mulig å delta med et eget felt på enten Værnes, Hvam, Øsaker, Brandval, Ulefoss eller Åmot.

– Gjennomføring av konkurransen skjer som tidligere ved at deltagende lag gjør sine valg om sted, sort, gjødsling, plantevern og høsting gjennom sesongen, sier Brøndbo.

Den praktiske gjennomføringen er det Norsk Landbruksrådgiving som står for, mens Norsk Havreforening setter priser, kostnader og andre rammer i forkant og presenterer resultater i etterkant.

Fylkesvinnerne får en premie på 15 000 kroner, mens Norgesmesterne i tillegg får en premie på 5000 kroner.

Frist for påmelding er fredag 11. april 2014. Deltakeravgiften er fem tusen kroner per lag. Du kan lese mer på Norsk Havreforenings nettsider.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS