Holstein-ku
Holstein-ku

Døde kyr skylt i land

I Sverige er det funnet åtte døde kyr langs Skånekysten. I Danmark er tre dyr skylt i land på Sjælland og Lolland. Ingen vet hvor de mystiske dyrene kommer fra og hvor de skulle.

Publisert

Alt tyder på at dyrene er dumpet i sjøen fra et lasteskip. Foto: colourbox.com

Svenske og danske myndigheter går ut fra at dyrene er dumpet fra fartøy. Det er lite sannsynlig at dyrene er kommet via landeveien og dumpet i sjøen. Svenske påtalemyndigheter er nå på jakt etter mystiske skip, men det kan være en svært vanskelig oppgave, i og med at utallige skip passerer Øresund hver dag. Men dersom myndighetene får napp, vil de ikke nøle med å handle, sier en representant for påtalemyndighetene.

Bakbundet

Sannsynligvis dreier det seg om mjølkekyr av rasen Holstein. Dyrene som ble funnet i Danmark hadde bakbeina bundet sammen med nylontau og buken var sprettet opp. Det virket ikke som om kadavrene hadde ligget veldig lenge i sjøen, skriver ATL.

Amerikanske dyr?

Et øremerke i aluminium er bevart, men ellers er alle øremerker fjernet eller ørene kuttet av. Merket som er funnet er ukjent for svenskene og hører ikke hjemme i EU. Enkelte medier spekulerer i om det kan dreie seg om kyr fra det amerikanske kontinent på veg til Russland, som i 2012 importert 1400 000livdyr fra den andre sida av Atlanteren.

Obdusert

Svenske veterinærmyndigheter beordret destruksjon av de første dyrene som ble funnet i utgangen av desember i frykt for at de skulle føre med seg smitte og forurense grunnvannet. De siste dyrene som er funnet vil imidlertid bli obdusert for om mulig finne svar på gåten. Resultatet av obduksjonen vil være klart i morgen.

Powered by Labrador CMS