belte-l.jpg
belte-l.jpg

De etterlatte: - Bruk beltet!

Med setebelte ville mannen vært i live. Familien til bonden som omkom i Målselv tirsdag har bedt politiet gå ut med en sterk oppfordring til alle andre traktorførere om å bruke setebelte.

Publisert

Familien og politiet sier det rett ut: Wiggo Mortensen brukte ikke belte da traktoren veltet. Derfor ble han drept.

Dagen etter den fatale ulykka kommer det et sterkt budskap som ikke er til å ta feil av. Ei kone har mistet sin mann. Fire barn har mistet sin far. Det som ikke skulle være mulig skjedde likevel. I en ellers ganske uskyldig traktorvelt ble 52 år gamle Wiggo Mortensen momentant drept, da han ble kastet ut av førerhytta og kommer i klem, i det traktoren velter.

– Hadde han brukt belte, ville han vært i live, sier politioverbetjent Kjetil Stenersen, på vegne av de etterlatte. Familien ber innstendig alle andre bønder om å bruke belte når de kjører traktor.

Ulykken i Målselv viser klart og tydelig at det vi aldri tror kan skje, fort kan skje likevel. Mortensen var en erfaren bonde. Ingen kan se for seg at hjulet på gjødselvogna skal komme litt utom vegen og trekke traktoren over ende, en plass der det er kjørt så mange ganger før. Etter ulykka er traktoren nærmest like hel. Men et liv er gått tapt. Det kunne vært unngått.

– Med belte ville han ikke blitt kastet ut, han ville blitt holdt trygt på plass i setet. Oppfordringen fra familien og fra oss i politiet er klar: Bruk belte, sier Stenersen.

Bedre Gardsdrifts statistikk over dødsulykker med traktor underbygger alvoret. Fire av de fem siste dødsulykkene med traktor har skjedd med menn over 50 år, som ikke har brukt belte.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS