caseih maxxum140 stjålet

CaseIH stjålet fra Lindesnes

For tredje gang på kun kort tid har noen tilegnet seg en CaseIH på uærlig vis. Denne gang en Maxxum 140, 2010-modell, fra A-K Maskiner avd. Vigeland. Traktoren ble stjålet på kvelden fredag 14. november.

Publisert

Dette er den stjålne traktoren. Har du tips: Ring politiet, tlf 02800. Foto: A-K Maskiner Vigeland.

Den bortkomne traktoren er en helt standard Maxxum, uten laster eller andre særpreg, dog med det unntaket at den har brøyteplate.

Traktoren ble borte i tidsrommet mellom klokka 1700 og 2030 fredag ettermiddag.

Tok to på samme raid

Faktisk ble det stjålet enda en traktor samtidig, også den en Case IH, om enn ikke like ny. Tyvene tok nemlig også med seg en MXU 135 med Stoll-laster, men her har de ikke fått aktivert lasteren. Traktoren er nemlig kjørt et par kilometer med lasteren nede. Uten å få opp lasteren, har de ikke klart å få traktoren ombort på en ventende lastebil, antar Frode Olsen, daglig leder ved A-K maskiner avd. Vigeland.

- Det ser ut til at de tar med seg traktorene til et skjult sted for opplasting. Dette er folk som har stjålet før. De har nappet ut tenningslåsene, startet traktorene og kjørt avgårde. På MXU-en har de tatt ut batteriet, så de hadde noe igjen for brydderiet med å stjele den. De har ikke brydd seg med å skru av polklemmene, de har bare klipt av kablene. Slike kabler har grove dimensjoner, så med ei vanlig tang ville snittet vært temmelig flatklemt. Her er det skåret reint og fint, tydeligvis med skikkelig utstyr.

Den igjensatte traktoren ble sett av en tilfeldig forbipasserende, klokka 2030 fredag. Han konstaterte at traktoren var varm, men tenkte ellers ikke så mye over saken.

Dusør: kr 10 000

A-K maskiner Vigeland har utlovet en dusør på kr 10 000 for tips som fører til at saken blir oppklart. Så langt er det kommet inn mange tips fra folk som har sett Case-traktorer rundtom, men ingen som har bidratt til oppklaring. Derfor er det fremdeles all mulig grunn til å holde øynene åpne.

Tredje Case-tyveri i november

Frode Olsen antar at det dreier seg om et bestillingstyveri, ut fra måten det er gjort på.

Bedre Gardsdrift antar at noen har lagt inn bestilling på et større parti CaseIH fra norske forhandlere, for til nå i november har uvedkommende langt sin hånd på totalt fem temmelig nye traktorer i denne størrelsen. Tre av dem er borte. En fra Rudshøgda, en fra Skien og nå sist denne ene fra Lindesnes. I tillegg ble det stjålet et ekstra skilt frå Rudshøgda, mens det på Lindesnes som nevnt ble tatt to traktorer. Alle i effektklassen 130 til 140 hk, og alle fra forhandlere.

Svensk trend

Slike ugjerninger har norske bønder og maskinforhandlere vært forskånet for til nå, mens våre naboer i Sverige har hatt noe mer trøbbel. Det kan skyldes noe så enkelt som at Sverige ligger lenger mot øst, for erfaringer fra liknende saker tyder på at tyvgodset ofte havner i østlige deler av Europa. De få sakene som er blitt oppklart er ofte avslørt takket være GPS-sporing.

Tips? Ring politiet

Har du tips i saken, ringer du politiet på telefon 02800. A-K maskiner Vigeland har telefon 38 25 55 45

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS