ÅretsUngeBonde
ÅretsUngeBonde

«Årets unge bonde»-finalister klare

De fem finalistene i Årets unge bonde er alle under 35 år og matprodusenter. Vinneren kåres under messa ”Bedre landbruk” på Lillestrøm 8. november i år.

Publisert

Roar Grødeland var den første vinneren av Årets unge bonde i 2010.

Det er femte gang Årets unge bonde kåres. Nesten 300 bønder er blitt nominert og over 5500 personer har stemt fram sine favoritter. 20 kandidater gikk til semifinalen. Av disse har fem kommet gjennom nåløyet og er altså i finalen.

De fem er:

  • Marita Helskog, 34 år. Mjølkebonde på Dyping Gård, Steigen Kommune, Nordland Fylke
  • Tor Jacob Solberg, 32 år, Økologisk mjølkebonde fra Skiptvet i Østfold
  • Erland Bekken, 32 år. Storfe- og mjølkeprodusent, maskinentreprenør fra Narjordet, Os i Østerdalen
  • Anders Schanche Rettedal, 33 år. Gardsproduksjon med 700 vinterfôra sau og 1500 slaktegris. Utstein Gard/Klostergarden, Rennesøy kommune i Rogaland
  • Einar Solerød, 26 år, Kalkunprodusent fra Eidsberg i Østfold

Juryen

Juryen består i 2014 av juryleder og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, programleder Gaute Grøtta Grav, leder i Norges Bygdeungdomslag Gunn Jorunn Sørum, rektor på Høgskolen i Hedmark Lise Iversen Kulbrandstad, kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge Margaret Brusletto og styreleder i Felleskjøpet Agri Einar Enger.

Hva er vitsen?

Kåringa av Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge AS og Felleskjøpet Agri, og er en del av prosjektet Grønn utdanning, som har til formål å rekruttere flere unge til landbruksutdanning.

Powered by Labrador CMS