Sylvi Listhaug
Sylvi Listhaug

Listhaug vil se på traktorreglene

Landbruksministeren vil ha større bruk og mer effektiv drift. Ministeren ble derfor svært overrasket da hun sist uke ble kjent med regelrotet for traktor på veg, et rot som stikker kjepper i hjulene for visjonen hennes.

Publisert

Landbruksminsiter Sylvi Listhaug lover å se på regelrotet for traktorer.

- Dette vil jeg ta tak i, sier Sylvi Listhaug til Bedre Gardsdrift om regelrotet for traktorer.

Bedre Gardsdrift har gitt Listhaug en kort orientering om bredde– og avstandsregler og 50-lappen. Det faktum at enkelte bønder fortsatt ikke får transportere brei redskap lengre enn fem kilometer synes hun er ubegripelig. (Se egen sak om 5 km-regelen i Bedre Gardsdrift nr.2)

Skal landbruksministerens visjon om større driftsenheter og mer effektiv landbruk bli en realitet, innser hun at bøndene nødvendigvis må få lov å transportere maskiner og redskap som er breiere enn 2,55 meter på en effektiv og rimelig måte. Landbruksminister Sylvi Listhaug er nok derfor kanskje den statsråden, nå og tidligere, som har størst interesse av å få orden på regelrotet for traktor på veg.

Statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, er godt kjent med problemene og jobber for å finne en løsning. I Bedre Gardsdrifts nærvær lovet landbruksministeren å ta tak i sakskomplekset, og bad umiddelbart sine medarbeidere om å ta kontakt med samferdselsdepartementet og Bård Hoksrud for å få detaljene i saken.

Så gjenstår det å se om den nåværende regjeringen klarer å løse regelrotet forgjengerne ikke fikk ryddet opp i.

Powered by Labrador CMS