Christian Rafn Schmidt Claas
Christian Rafn Schmidt Claas

Den nye sjefen for Claas og Valtra

Som tidligere divisjonssjef maskin i Felleskjøpet Agri, var Christian Rafn Schmidt delaktig i de gul-grønnes suksess i 2013. Nå har han skiftet lag, til fordel for Claas og Valtra.

Publisert

Administrerende direktør Christian Rafn Schmidt i Lantmännen maskin har mange års erfaring fra bilbransjen, og mener lanndbruksmaskinbransjen har noe å lære derfra.

Sjefsstolen til Lantmännen Maskin innehas nå av en sivilingeniør i kjemi og materialteknologi, men som valgte en karriere i bil- og landbruksmaskinbransjen.

– Jeg ville heller jobbe med mennesker og salg. Lantmännen Maskin er en mindre organisasjon enn Felleskjøpet, og gir meg mulighet til å påvirke mer. For meg er arbeidsoppgavene viktigere enn fargen på traktorene. Jeg tror også jeg har noe å bidra med fra bilbransjen, sier Christian Rafn Schmidt, når han forklarer hvorfor han droppet kjemien til fordel for bil, og nå har meldt overgang fra John Deere til Claas og Valtra.

Claas skal opp og Valtra skal sikres

– Claas er sterke i visse hk-segment og svake i andre. De sliter også med et ufortjent gammelt dårlig rykte fra de første modellene. Samtidig som vi skal løfte Claas, skal vi sikre Valtras posisjon, forteller den ferske direktøren.

Rafn Schmidt snakker engasjert om forhandlerutvikling, og viktigheten av robuste forhandlere med ryggrad til å leve godt både i gode og onde dager.

– Vi skal hjelpe våre forhandlere, både egne og private, i å drive rasjonelt og tjene penger. Våre produktsjefer skal være ute og bistå forhandlere og kunder, og være minst mulig på kontoret, slår han fast.

Fra et samvirke til et annet

Rafn Schmidt er fortsatt ansatt i et samvirke, men nå et svensk-eid. Han tror mange ikke er klar over hvor store Lantmännen faktisk er, og hvilken organisasjon den norske delen av virksomheten har i ryggen. Derfor ser han behov for folkeopplysning.

– Vi må bli bedre til å markedsføre merkenavnet Lantmännen. Vi er en skandinavisk organisasjon, og en av de største enkeltkundene til Agco. Vi er store på volum og har derfor stor forhandlingskraft overfor leverandørene, som vi også har et godt samarbeid med, forteller han.

Powered by Labrador CMS